Χαλκίδα: Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι την Κυριακή - Συγκέντρωση στην Αβάντων! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι την Κυριακή - Συγκέντρωση στην Αβάντων!

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΛΗ, 7.30ΜΜ, κινητοποίηση για την προετοιμασία της απεργίας
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ, 10.30ΠΜ, απεργιακή συγκέντρωση στην Αβάντων (πίσω από τον Αγ. Νικόλαο)
 

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί,
 

τους εμποροϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στα ΣΜ, τους αυταπασχολούμενους και τους άνεργους του κλάδου, τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής, τους μαζικούς φορείς,
 

Σε κοινό μέτωπο για την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των λαϊκών οικογενειών στον σταθερό χρόνο εργασίας, στον ελεύθερο χρόνο. 

Σας καλούμε να στηρίξετε την δράση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 15 Ιούλη.
 
Να μην τους χαρίσουμε καμία Κυριακή!
Με διαδοχικά χτυπήματα όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν τις απαιτήσεις των εμπορικών πολυκαταστημάτων για ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: 

Η προηγούμενη κυβέρνηση, χέρι - χέρι με την ΕΣΕΕ, νομοθέτησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια το άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πέρσι, ορίζοντας γειτονιές της Αττικής ως «τουριστικές περιοχές», επέτρεψε στα καταστήματα να ανοίγουν 32 Κυριακές ετησίως. 

Παράλληλα ανοίγει η όρεξη στο κεφάλαιο του κλάδου για καθολική υλοποίηση του μέτρου, κάτι που θα φέρει συνολικά ανατροπές στη ζωή της λαϊκής οικογένειας.
 
Πέρα από τις «τρίπλες» του Εμπορικού Συλλόγου που βγάζει λάδι την πολιτική των μεγαλεμπόρων και κινείται μακριά από τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων,
 
Πέρα από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό που σπέρνει αυταπάτες, μοιρολατρία και στρώνει το δρόμο για να ποδοπατάει Κυβέρνηση και εργοδοσία τα δικαιώματα των εργαζομένων,
 
Πέρα από την τρομοκρατία και τις προσπάθειες χειραγώγησης των εργαζομένων από την εργοδοσία
 

διεκδικούμε, μέσα από την οργανωμένη δράση:
 

• Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
 

• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
 
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
 
• Μέριμνα για τις εργαζόμενες και τις αυταπασχολούμενες στο εμπόριο (σχετικά με την επιδόματα μητρότητας, άδειες κυήσεως και τοκετού, γονικές άδειες με αποδοχές, επίδομα τοκετού ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις κλπ)
 
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 
• Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων
 
• Αφορολόγητο για όλους τους μικροεπαγγελματίες, ακατάσχετο λογαριασμού, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – εξοπλισμού
 
• Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA