Αστυνομικός της Τροχαίας παραδέχεται δημόσια: «Ο κόσμος μας έβριζε και μας έριχνε κατάρες όταν κλείσαμε την Μαραθώνος» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αστυνομικός της Τροχαίας παραδέχεται δημόσια: «Ο κόσμος μας έβριζε και μας έριχνε κατάρες όταν κλείσαμε την Μαραθώνος» (ΦΩΤΟ)

«Ζήσαμε την κόλαση! Όταν έκλεισα τη Λεωφόρο Μαραθώνος με τη μηχανή δεκάδες οδηγοί μας έριχναν κατάρες, ούρλιαζαν και φώναζαν προς εμάς», τονίζει ένας από τους αστυνομικούς που έκλεισε τον δρόμο την «μαύρη» Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, που κάηκαν δεκάδες άνθρωποι λόγω του εγκληματικού λάθους της ΕΛ.ΑΣ να στείλει τους οδηγούς στη φωτιά και να καούν ζωντανοί...

Τα λόγια ανήκουν στον αστυνομικό της Τροχαίας, Σταύρο Τσιροζίδη.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Έθνος», ο ίδιος ρίχνει τις ευθύνες στους οδηγούς που κάηκαν λίγο αργότερα, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοι του έκαναν σωστά την δουλειά τους και δεν οδήγησαν τους οδηγούς στη φωτιά, κάτι που διαψεύδεται φυσικά από εκατοντάδες οδηγούς και πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο.


«Στο Μάτι έφτασα περίπου στις 18.05. Ο διοικητής μου ήταν ήδη εκεί. Πήρα εντολή να κάνω εκτροπή της κυκλοφορίας στη Μαραθώνος για να μπορούν να κάνουν τα αυτοκίνητα αναστροφή προς Αθήνα και να μην πάνε προς τη φωτιά που εκείνη την ώρα ήταν στο Βουτζά. Όταν κλείσαμε το ρεύμα της Μαραθώνος και στη συνέχεια τη Φλέμινγκ επικράτησε πανικός. Οδηγοί ζητούσαν να τους αφήσουμε να πάνε στο Μάτι και στο Βουτζά. Μας ζητούσαν να πάνε στις επικίνδυνες ζώνες, που λίγο μετά κάηκαν. Ήθελαν να σώσουν ό,τι μπορούν. Ένας με χτύπησε με τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του. Υπήρχαν οδηγοί που δεν έφευγαν με τίποτα. Την ίδια ώρα, βγάζαμε τα αυτοκίνητα που ήταν στο Μάτι και στο Βουτζά», τονίζει στην εφημερίδα.

«Τους κατευθύναμε προκειμένου να βγαίνουν από το Μάτι και αντί να κάνουν δεξιά, να στρίβουν αριστερά προς Αθήνα. Έτσι απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 600 οχήματα, ενώ άλλα τόσα θα έμπαιναν στην περιοχή αν δεν τα εμποδίζαμε. Οι άνθρωποι αυτοί σώθηκαν. Ο ίδιος πανικός επικρατούσε στο λιμάνι της Ραφήνας. Ερχόταν με τα καράβια κόσμος από διακοπές και είχε άγνοια για το τι συνέβαινε. Περίπου στις 18.25 ενημερωθήκαμε ότι η φωτιά περνάει τη Μαραθώνος. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και με τον αέρα να φυσάει σαν να είναι χειμώνας» σημειώνει.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA