Δημοσίευμα - κόλαφος του BBC: Η Ελληνική Αστυνομία έστειλε τους οδηγούς στη φωτιά! Ούτε μία παραίτηση για την «Ποντικοπαγίδα Θανάτου» της Τροχαίας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοσίευμα - κόλαφος του BBC: Η Ελληνική Αστυνομία έστειλε τους οδηγούς στη φωτιά! Ούτε μία παραίτηση για την «Ποντικοπαγίδα Θανάτου» της Τροχαίας!

Ακόμη και το μεγαλύτερο Ειδησεογραφικο Πρακτορείο του κόσμου ασχολείται με το έγκλημα της Ελληνικής Αστυνομίας να στείλει τους πολίτες στη φωτιά που έκαψε ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους στο πέρασμα της...

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και οι αστυνομικοί βρίσκονται ακόμη στη θέση τους, ενώ μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί και η στάση της Δικαιοσύνης που δεν φαίνεται να έχει παρέμβει έως τώρα για την συγκεκριμένη δράση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι στην ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου υπηρετεί ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης ο Χαλκιδέος Δημήτρης Αναγνωστάκης, κάτι που σημαίνει ότι φέρει και ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την δράση της αστυνομίας αλλά και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπάγεται και αυτό στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Δημοσίευμα κόλαφο για τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική φιλοξενεί το BBC, μέσω του οποίου επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία για τους χειρισμούς της την ώρα της τραγωδίας.

Το BBC κάνει λόγο για μοιραία λάθη των αστυνομικών της Τροχαίας αλλά και για συστάσεις από πλευράς της αστυνομίας προς του πολίτες να κατευθυνθούν προς την πορεία της φωτιάς!

«Ο χειρισμός της πυρκαγιάς από τις αρχές έχει ήδη επικριθεί ευρέως από τους πυρόπληκτους. Η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την καταστροφή σε εμπρηστές, αλλά και κατοίκους της περιοχής, που παρεμπόδισαν τη διαφυγή των πολιτών με παράνομες κατασκευές» αναφέρεται στο άρθρο.

Σχολιάζεται δε ξεχωριστή μελέτη που αποκάλυψε ότι δεν σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι τουρίστες να μην έχουν την παραμικρή ευκαιρία διαφυγής.

Ο καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης του Πανεπιστημίου Κρήτης μίλησε στο BBC αναφέροντας ότι τα αυτοκίνητα εξετράπησαν λανθασμένα στην περιοχή από την αστυνομία, καθώς αντί να γυρίσουν πίσω στον κεντρικό δρόμο, τη λεωφόρο Μαραθώνος, η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές και έστειλε οδηγούς που κατευθύνονταν τόσο νότια όσο και βόρεια προς την περιοχή που θα καταστρεφόταν από τη φωτιά.

«Προφανώς έπρεπε να σταματήσουν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνα, καθώς τα αυτοκίνητα θα κινούνταν προς τη φωτιά. Αλλά αντί να εμποδίσουν την κυκλοφορία και να ζητήσουν από τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή, τους επέτρεψαν να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές και οι μόνες διαδρομές ήταν μέσω του Ματιού», συμπλήρωσε.

«Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε διέξοδος. Και αν κοιτάξετε τις εικόνες των καμένων αυτοκινήτων, θα δείτε ότι εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένοι προς κάθε κατεύθυνση», επισημαίνει ο κ. Διγαλάκης.

Επίσης στο BBC επισημαίνεται πως δεν υπήρξε ούτε μία παραίτηση από τους αρμοδίους παρά το μεγάλο μέγεθος της τραγωδίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA