Εξαπλώνεται στη χώρα ο Ιός του Δυτικού Νείλου - 11 θάνατοι και 107 κρούσματα εως τώρα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εξαπλώνεται στη χώρα ο Ιός του Δυτικού Νείλου - 11 θάνατοι και 107 κρούσματα εως τώρα!

Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των θυμάτων από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα, ανεβάζοντας σε 11 τους νεκρούς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ...

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την αρχή της φετινής περιόδου έως και τις 22 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί 107 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

Τα 88 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). 

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 71 έτη (εύρος: 11 - 94 ετών). 

Σημειώνεται ότι έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, Θήβας και Τανάγρας.

«Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και εν όψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη φετινή περίοδο, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA