Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους: Θρήνος στην Εύβοια για τον πιλότο Νίκο Βασιλείου που έχασε την ζωή του! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους: Θρήνος στην Εύβοια για τον πιλότο Νίκο Βασιλείου που έχασε την ζωή του! (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία με εκπαιδευτικό αεροπλάνο που κατέπεσε στις 8:50 το πρωί της Τρίτης (28-08-2018) στη περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης και συγκεκριμένα στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας...

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίστηκε νεκρός δύο ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye, που είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας για ειδική άσκηση (περιδίνηση). 

Ο άτυχος άνδρας κατάγονταν από το χωριό Ζάρκα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, ενώ ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών. 
Αντιθέτως, σώος εντοπίστηκε ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, ο οποίος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο ίδιος, ωστόσο, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για δύο Ιπτάμενους μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του άτυχου επισμηναγού οφείλεται στο χαμηλό ύψος στο οποίο έγινε η εγκατάλειψη του μοιραίου αεροσκάφους, είτε σε πρόσκρουση του ίδιου σε βραχώδες σημείο της περιοχής. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο ένα ίδιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας είχε καταπέσει, με τους δύο χειριστές τους να κάνουν επιτυχώς χρήση του συστήματος εκτίναξης καθισμάτων.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA