Στη Βόρεια Εύβοια ο Αποστόλου: «Αρχίζουν άμεσα οι εκτιμήσεις ζημιών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στη Βόρεια Εύβοια ο Αποστόλου: «Αρχίζουν άμεσα οι εκτιμήσεις ζημιών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις»

Άμεσα αρχίζουν από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις για τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν στις συκοκαλλιέργειες της Ευβοίας οι πρόσφατες βροχοπτώσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επισκέφτηκε την Τρίτη (07-08-2018) πληγείσες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Αθανάσιο Ζαννιά...

«Οι συνεχείς βροχοπτώσεις του δεκαημέρου (25 Ιουλίου – 4 Αυγούστου), οι οποίες σε συνδυασμό με την αυξημένη σχετική ατμοσφαιρική υγρασία του ίδιου διαστήματος και τις δευτερογενείς προσβολές που ακολούθησαν προκάλεσαν πολύ σοβαρές ζημιές», είπε ο Βαγγέλης Αποστόλου και συμπλήρωσε: 

«Η κινητοποίηση του ΕΛΓΑ ήταν άμεση. Οι πληγέντες παραγωγοί υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς στο Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής (Παρασκευή 10/8/208) θα αρχίσουν άμεσα οι εκτιμήσεις (Δευτέρα 13/8/2018) από 7μελές κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας, η περάτωση των οποίων υπολογίζεται πριν το τέλος Αυγούστου»

Ζημιές όμως, πρόσθεσε, υπήρξαν και στη περιοχή Κύμης από τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις την ίδια περίοδο.

«Οι εκτιμήσεις θα αρχίσουν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ζημιάς (13/08/2018) από τριμελές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ. Όσες από τις προηγούμενες ζημιές καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ θα πληρωθούν σε σύντομο χρόνο (αρχές του 2019). Όσες δεν καλύπτονται, θα πληρωθούν μέσω των ΠΣΕΑ (κρατικές ενισχύσεις) αργότερα, αφού προαπαιτείται η σύναψη και η έγκριση σχετικού φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο Ευβοιώτης Υπουργός.

«Η κυβέρνηση στις ζημιές που προκαλούν στον αγροτικό χώρο οι δυσμενείς κλιματικές συνθήκες απαντά με τη στήριξη των παραγωγών, όχι μόνο γιατί μπορούν να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας αλλά και γιατί παράγουν αξιόλογα αγροτικά προϊόντα», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Απόστολου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA