Κουπόνια αγορών σε μαθητές: Η δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» παρουσιάζεται ως οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κουπόνια αγορών σε μαθητές: Η δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» παρουσιάζεται ως οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 
«Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»...

Όπως και πέρυσι, Δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» είναι τα Κουπόνια αγορών αξίας 60, 180 και 200 ευρώ στους μαθητές της Στερεάς Ελλάδας.
 

Σημειώνεται ότι τέτοιες δωρεές έχουν γίνει σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
 

Ωστόσο, όπως και πέρυσι, ο Κώστας Μπακογιάννης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του, και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας αναφέρουν στα «ψιλά γράμματα» αυτή την δωρεά, και δεν χάνουν την ευκαιρία να παρουσιάζουν τα κουπόνια ως πρωτοβουλία και οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος στην αρχή κάνει λόγο για δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

«Είμαστε όλοι ίσοι, αλλά όχι ίδιοι. Γι' αυτό και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από τις δράσεις της ΓΕΦΥΡΑΣ επιχειρεί να μην υπάρχει κανένα παιδί αποκλεισμένο, δίνοντάς του ίσες ευκαιρίες και υγιείς συνθήκες ανάπτυξης των δυνατοτήτων και της προσωπικότητάς του...», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τι περιέχει η δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος»:

Η 1η δράση με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60ευρώ/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δράση έρχεται να ενισχύσει τους γονείς στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτητικές συνθήκες της οικογενειακής μέριμνας και την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι οι επιταγές εξαργυρώνονται στα τοπικά καταστήματα, στηρίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η 2η δράση με τίτλο «Μαθαίνω ξένες γλώσσες», παρέχει εφάπαξ «Κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 180 ευρώ/μαθητή για την κάλυψη διδάκτρων σε φροντιστήρια εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας. 

Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τους γονείς που δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα ετήσια δίδακτρα φοίτησης των παιδιών τους και στοχεύει στην ενδυνάμωση της πρόσβασης των μαθητών για την απόκτηση γνώσεων που τους είναι απαραίτητες.

Η 3η δράση με τίτλο «…μετά το σχολείο», αναφέρεται στην εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης μέσω «Κουπονιού αγορών» (Voucher) αξίας 200 ευρώ/μαθητή, για την κάλυψη μέρους ή συνολικά της ετήσιας συνδρομής στην συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες Άθλησης, Δημιουργικής και Ψυχαγωγικής Απασχόλησης. 

Η δράση θα καλύψει το σύνολο των παιδιών που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και φιλοξενούνται σε Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και μαθητές Γυμνασίου των οποίων οι οικογένειες διαβιούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA