Νέα ανατροπή για το άγριο λιντσάρισμα του νεαρού ακτιβιστή στο κοσμηματοπωλείο - Μπήκε να ληστέψει ή για να προστατευτεί από καβγά; - Τον χτύπησαν στο τέλος και οι αστυνομικοί με γκλοπ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα ανατροπή για το άγριο λιντσάρισμα του νεαρού ακτιβιστή στο κοσμηματοπωλείο - Μπήκε να ληστέψει ή για να προστατευτεί από καβγά; - Τον χτύπησαν στο τέλος και οι αστυνομικοί με γκλοπ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου που μπήκε την περασμένη Παρασκευή σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας και ο οποίος άφησε αργότερα την τελευταία του πνοή...

Η Αστυνομία έχει λάβει καταθέσεις από πολίτες που ήταν μπροστά στο άγριο λιντσάρισμα του νεαρού ακτιβιστή. Στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου έχει ασκηθεί δίωξη για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης (κακούργημα) και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα).

Ο συνήγορος του ιδιοκτήτη υποστηρίζει ότι έχει βρεθεί ένα μαχαίρι. Πάντως από τη στιγμή που δεν ήταν μέσα ο ιδιοκτήτης στο κατάστημα δεν τίθεται θέμα αυτοάμυνας.

Και ενώ αρχικά το περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομία, αφορούσε απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο κατά τη διάρκεια της οποίας " ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, έπεσε πάνω στην τζαμαρία με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς τα θραύσματα έπεσαν σε όλο του το σώμα", ήρθαν τα δύο σοκαριστικά βίντεο που δείχνουν ξεκάθαρα πως ο 33χρονος ξυλοκοπήθηκε από τον κοσμηματοπώλη και έναν ακόμη άνδρα ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Το πρώτο βίντεο που έδειχνε ξεκάθαρα τον ξυλοδαρμό του από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και ένα ακόμη άτομο, (τον κλωτσούσαν στο κεφάλι) αφότου είχε επιχειρήσει να σπάσει τη τζαμαρία για να βγει από το κατάστημα όπου είχε εγκλωβιστεί καθώς τέθηκε σε λειτουργία ο αυτόματος μηχανισμός ασφάλισης της πόρτας και όντας σε εμφανή αδυναμία.  

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα να δέχεται βία εκ νέου, αφού είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ για τον ξυλοδαρμό του και ενώ επιχειρεί με ένα κομμάτι γυαλί να αμυνθεί. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, αφού τον χτυπούν στην πλάτη με το γκλοπ.
Τελικά, εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Μάρτυρες που ήταν μπροστά στο περιστατικό δήλωσαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν «λίγα μέτρα πιο πέρα από το κατάστημα με την παρέα του, έφυγε και μπήκε στο κατάστημα» ενώ ο Γρ. Βαλλιανάτος σύμφωνα με δική του πληροφόρηση ο Ζακ μπήκε στο μαγαζί για να προστατευθεί.

«Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα από το κατάστημα στην αρχή του πεζοδρόμου με μία παρέα. Έφυγε από εκεί και εισήλθε μέσα στο κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης μόλις είχε φύγει για να πάει να αγοράσει κάτι. Τα υπόλοιπα είναι καταγεγραμμένα στο βίντεο. O ιδιοκτήτης έκλεισε με τηλεχειριστήριο την πόρτα παγιδεύοντάς τον μέσα. Ο Ζακ προσπάθησε να βγει από το κάτω μέρος της βιτρίνας, ενώ ο ιδιοκτήτης και άλλος ένας άρχισαν τον κτυπούσαν στο κεφάλι. Ο Ζακ εξέπνευσε στο ασθενοφόρο κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

Τις πρώτες δηλώσεις για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, έκανε σήμερα η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Η δικηγόρος, Άννα Παπαρρούσου μίλησε για την υπόθεση σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1: 

«Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. 

Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία που αφορούν τον δράστη, τον συνεργό του και ενδεχομένως όσους άλλους συμμετείχαν», είπε η δικηγόρος.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη στο «Καλημέρα Ελλάδα»

«Το συμβάν μας θλίβει όλους. Η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία.

Ο σκοπός του πελάτη μου, έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, ήταν να εμποδίσει τον δράστη να διαφύγει και να τον περιορίσει.

Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη...»
 
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA