ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για Παγώνη: «Κυνήγι μαγισσών η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για Παγώνη: «Κυνήγι μαγισσών η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει για την Δημοτική Αγορά Χαλκίδας»

Ανακοίνωση κατά του Χρήστου Παγώνη εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, με αφορμή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων για την Δημοτική Αγορά της πόλης...

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 «κυνήγι Μαγισσών» στην Χαλκίδα!

Ο Δήμαρχος της Χαλκίδας, κ. Παγώνης, έχει καλέσει σε πάνδημη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους Πολίτες της Χαλκίδας για το γνωστό θέμα της Δημοτικής Αγοράς, που χρονίζει εδώ και 30 χρόνια!

Διεκδικεί να «προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας» για να προλάβει,- μιας και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν τον Μάη-, να παρουσιάσει έστω και ένα «σοβαρό» έργο στην θητεία του.

Και ενώ εδώ και καιρό πολιτεύεται με «κλειστά χαρτιά» στο θέμα, ξεκινώντας από την γνωστή θέση και των προηγούμενων Δημοτικών αρχόντων για την πλήρη κατεδάφιση και την αξιοποίησή του χώρου για διάφορες κατά περίπτωση χρήσεις, αφού μετακινήθηκε μετά την απόφαση του ΚΣΝΜ, όπου ανακηρύσσεται η ΔΑΧ μνημείο (και αυτό είναι θετικό: ανάγκας και οι θεοί πείθονται), τώρα οργίζεται γιατί η εντεταλμένη από την Πολιτεία Υπηρεσία, θέλει να έχει υπό την εποπτεία της, την τύχη του νεότερου μνημείου και να κάνει νέα αυτοψία στο χώρο, μετά την «μυστική» κατάθεση της οριστικής μελέτης στο ΚΣΝΜ.

Αν αυτό συνέβαινε και στα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή η πολιτεία είχε την πλήρη εποπτεία των μνημείων- παλαιότερων και νεώτερων- η Χαλκίδα δεν θα θρηνούσε για την καταστροφή των νεοκλασικών της παραλίας (Αβένα, Παλίρροια, κά) τον Νείλο, τα κάστρα και τους Πύργους της Γέφυρας, τα παλιά βιομηχανικά κτήρια και τόσα άλλα. Η Χαλκίδα σήμερα θα ήταν μια άλλη πόλη.

Και αναρωτάτε κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, τι περιείχε αυτή η «μυστική μελέτη» που ανάγκασε το ΚΣΝΜ να επανέλθει σε νέα αυτοψία; Περιέχει στοιχεία που οδηγούν στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του μνημείου;

Καλό θα ήταν ο κ. Δήμαρχος, αν όντως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η σύννομη διαδικασία και η ενημέρωση των Πολιτών, να δώσει στην δημοσιότητα την «οριστική μελέτη» που κατέθεσε στο ΚΣΝΜ και να ορίσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Να δηλώσουμε ότι αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη, κάθε ομάδας πολιτών και κάθε συλλογικότητας, από όποιο πολιτικό ή κομματικό χώρο και αν προέρχεται, στα πλαίσια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και της κοινωνίας των Πολιτών, να συνασπίζεται και να εκφράζει την άποψή του, να διεκδικεί αυτό που θεωρεί σωστό.

Είναι πλούτος για την Δημοκρατία οι διαφορετικές απόψεις και αντιπαραθέσεις, πάντα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού.

Δεν χρειάζονται, να κάνουμε παιχνίδια όπως το «κυνήγι Μαγισσών».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA