«Ταρακουνήθηκε» η μισή Ελλάδα: «Τα δύσκολα πέρασαν, αλλά οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους μετασεισμούς», λένε οι σεισμολόγοι! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Ταρακουνήθηκε» η μισή Ελλάδα: «Τα δύσκολα πέρασαν, αλλά οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους μετασεισμούς», λένε οι σεισμολόγοι! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Ταρακούνησε» την μισή Ελλάδα η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26-10-2018) στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά Ζακύνθου, στο Ιόνιο Πέλαγος...

Δεν έχουν ανακοινωθεί σοβαρές ζημιές, πέρα από ρωγμές σε οικίες κυρίως στον κάμπο του νησιού και στα χωριά του κόλπου του Λαγανά που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού.

Από το νοσοκομείο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Η πόλη «βυθίστηκε» στο σκοτάδι λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο κέντρο (21ης Μαΐου). Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά μετά.

Κατολίσθηση βράχων παρατηρήθηκαν στην περιοχή Κρυονερίου χωρίς προβλήματα ή ατυχήματα.

Ρωγμή έχει σημειωθεί και στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της πόλης. Το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παθαίνει καθίζηση.

Ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν αναφερθεί ενώ, όπως είναι φυσιολογικό, οι ξένοι επισκέπτες αναστατώθηκαν χωρίς όμως να παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, θα έλεγα βεβαιότητα, αυτός ήταν ο κύριος σεισμός. Έχουμε καταγράψει περίπου 30 μετασεισμούς άνω των 3 Ρίχτερ», είπε  ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Σημείωσε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρξει τις επόμενες ημέρες ένας ισχυρός μετασεισμός.

«Τα σπίτια στην Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά άντεξαν και μας έδειξαν ότι δεν κινδυνεύουμε από τα σπίτια μας, αλλά από τα αντικείμενα μέσα στο σπίτι μας και πρέπει να περιορίσουμε τους κινδύνους αυτούς» σημείωσε.

Ο Α. Τσελέντης κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για τους μετασεισμούς, οι οποίοι όπως είπε θα είναι πολλοί και σε βάθος χρόνου, ενώ επεσήμανε ότι ευθύνεται το εστιακό βάθος του σεισμού για το γεγονός ότι έγινε αισθητή η δόνηση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο Προέδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

ΒΙΝΤΕΟ 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA