Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών: ΕΔΕ και απόσπαση για τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών: ΕΔΕ και απόσπαση για τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου

Μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου που πλέον αποδεικνύεται πως ήταν δολοφονία, οι εξελίξεις εντός της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν άμεσες...

Ειδικότερα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, η προκαταρκτική διοικητική εξέταση που είχε αρχικώς διαταχθεί για τους 9 αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό, αναβαθμίστηκε με απόφαση του αρχηγείου και μετατράπηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε επίσης την απόσπαση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στο περιστατικό σε επιτελικές θέσεις της ΓΑΔΑ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μάλιστα, ζητήθηκε η διαδικασία αυτή να επισπευσθεί και εφόσον βεβαίως προκύψει εμπλοκή σε βάρος των συνολικά 9 αστυνομικών, να αποδοθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές ευθύνες, πέρα από τις ποινικές που ενδεχομένως προκύψουν.

Το «στίγμα» το έδωσε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.

«Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου.

Είναι κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.

Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA