Σοβαρές φθορές στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας: Πέφτουν κομμάτια στη θάλασσα - «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει το Υπουργείο Υποδομών! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σοβαρές φθορές στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας: Πέφτουν κομμάτια στη θάλασσα - «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει το Υπουργείο Υποδομών! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ανησυχία έχουν προκαλέσει σε αρκετούς οδηγούς και κατοίκους, οι φθορές που παρουσιάζει η Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας... 

Αποτελούν τα σύγχρονα θαύματα της μηχανικής. Οι καλωδιωτές γέφυρες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούνται από χιλιάδες οδηγούς κάθε μέρα και είναι διαρκής η φθορά τους, όπως συμβαίνει και στη Γέφυρα της Χαλκίδας. 

Το κατάστρωμα της Υψηλής Γέφυρας έχει υποστεί εμφανείς φθορές, ενώ μικρά τμήματα του τσιμεντένιου φλοιού έχουν αποκολληθεί πέφτοντας στη θάλασσα. 
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παραδέχεται ότι υπάρχει εμφανής υγρασία στο κάτω πέλμα της Γέφυρας, ωστόσο καθησυχάζει, καθώς όπως τονίζει, δεν έχει επιρροή στην στατικότητα της. 

Η Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας, έχει συνολικό μήκος 694 μέτρα ενώ το πάχος του καταστρώματος είναι το λεπτότερο στον κόσμο ,μόλις 45 εκατοστά. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το Μάιο του 1985 και ολοκληρώθηκε το 1993. 

Οι φθορές άρχισαν να εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA