Στη Κύμη ο Υπουργός Ναυτιλίας: Επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και παρακολούθησε την ορκωμοσία των σπουδαστών (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στη Κύμη ο Υπουργός Ναυτιλίας: Επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και παρακολούθησε την ορκωμοσία των σπουδαστών (ΦΩΤΟ)

Στην τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Πλοιάρχων στην ΑΕΝ Κύμης, παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο ΛΣ Σταμάτη Ράπτη και τον Α’ Υπαρχηγό Αντιναύαρχο ΛΣ, Θοδωρή Κλιάρη...

Στην τελετή ήταν παρόντες η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας Ζωή Λιβανίου, ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, Πλοίαρχος ΛΣ Εμμανουήλ Κανάλης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεοφάνης Μαρίνης, ο Διευθυντής Σπουδών Νίκος Πιτερός, υπηρεσιακοί παράγοντες, μαθητές της Σχολής και συγγενείς τους. 

O Φώτης Κουβέλης επισκέφτηκε επίσης το Λιμεναρχείο Κύμης όπου ο Λιμενάρχης Ανθυποπλοίαρχος ΛΣ Ευάγγελος Λάμπρου του δήλωσε ότι είναι ο πρώτος υπουργός Ναυτιλίας που επισκέπτεται το Λιμεναρχείο και τον ευχαρίστησε. Ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι είναι τιμή του η επίσκεψη στη Λιμενική Αρχή Κύμης, και ότι το Υπουργείο υποστηρίζει πλήρως το έργο του Λιμενικού Σώματος ακόμα και με νομοθετικές ρυθμίσεις, δεδομένων των συνθηκών και των προβλημάτων που προέκυψαν μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων.

Κατά τον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους, ο Φώτης Κουβέλης είπε μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη μου χαρά αντικρίζω τα αυριανά στελέχη της Εμπορικής μας Ναυτιλίας. Εκείνες και εκείνους που θα κρατήσουν ψηλά την ελληνική σημαία σε όλες τις θάλασσες. Η χώρα μετά από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιτροπείας και λιτότητας, γυρίζει σελίδα. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα με ένα σωστό σχεδιασμό και συντονισμό να επιδιώξουμε την περαιτέρω ενίσχυση της ναυτιλίας μας, μέσα σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικά, περιβάλλον σε διεθνές επίπεδο.
 

Η παρουσία μου εδώ, δεν έχει σε καμία περίπτωση τυπικό χαρακτήρα. Επιδιώκει να σας μεταφέρει την πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον τομέα της εκπαίδευσης των στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού, που για εμάς αποτελεί ένα σημαντικότατο μέγεθος στο σύνολο των δραστηριοτήτων μας και των ευθυνών μας.
 

Είστε τα αυριανά στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού και για εμάς το επίπεδο της εκπαίδευσής σας αλλά και η διαρκής επιμόρφωση, αποτελεί την κορωνίδα για την ασφαλή και επιτυχημένη ναυσιπλοΐα. Αυτή η εκπαίδευση και η επιμόρφωση πρέπει να έχει δημοκρατικό και ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο. Δεν αρκεί κανείς να αριστεύσει τελειώνοντας τις σπουδές σας στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού. Η αριστεία για εμάς, κρίνεται και καθορίζεται, στην εξέλιξή σας και μέσα στη δρώσα ναυσιπλοΐα.
 

Η ναυτιλία μας συμμετέχει σημαντικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας. Η εκπαίδευση και η διαρκής επιμόρφωση των στελεχών του Εμπορικού μας Ναυτικού, επαναλαμβάνω ότι αποτελεί για εμάς τον ακρογωνιαίο λίθο για την ασφαλή ναυσιπλοΐα αλλά και για την ανάπτυξη της ναυτιλίας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, οι Έλληνες ναυτικοί, θεωρούνται οι πλέον καταρτισμένοι και οι πλέον έμπειροι. 


Σήμερα λειτουργούν στη χώρα έντεκα Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, από τις οποίες αποφοιτούν άρτια εκπαιδευμένοι αξιωματικοί, πλοίαρχοι και μηχανικοί. Το σύνολο των σπουδαστών σε όλες τις σχολές ανέρχεται σε περίπου 4.900. Την ερχόμενη Τετάρτη, στις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο. 

Σε ένα μικρό νησί, με τεράστια όμως ναυτική παράδοση. Η επιλογή μας για τη δημιουργία Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην περιφέρεια έχει μεταξύ των άλλων και στόχο την ενίσχυση της περιφέρειας της χώρας μας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA