Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας επισκέφθηκε την Τουρκία (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας επισκέφθηκε την Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Αντιπροσωπεία του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ταξίδεψε στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Σχεδιασμός Ζωής σε μια Κινούμενη Πραγματικότητα»...

Το ιδιαίτερο θέμα που επεξεργάσθηκαν οι 5 αντιπροσωπείες των εταίρων από την Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ελλάδα και Τουρκία ήταν «η Τουριστική Εκπαίδευση και τα Επαγγέλματα».

Οι εργασίες των μαθητών/τριών παρουσιάστηκαν την 1η ημέρα στο υπερσύγχρονο, μοντέρνο και όμορφο δημόσιο σχολείο Muhittin Mustafa Bocek Anadolu Lisesi στην Αττάλεια. Σε αυτές παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικοί θεσμοί που προσφέρει η κάθε χώρα των εταίρων για την εκπαίδευση στα τουριστικά επαγγέλματα καθώς και η ποικιλία και οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας. Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν ποικίλες επισκέψεις. 
- Στο γραφικό ιστορικό κέντρο της Αττάλειας όπου είδαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και την Πύλη του Ανδριανού,

- Στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Bilim που προσφέρει σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα,

- Σε εργοστάσιο τροφίμων στην Αττάλεια,

- Στα αρχαία Μύρα της Λυκαονίας ή Λυκίας όπου επισκεφθήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τη Νεκρόπολη, το αρχαίο θέατρο, καθώς και την βυθισμένη πόλη στο νησί Κέκοβα,

- Στην αρχαία και Βυζαντινή Σίδη όπου επισκεφθήκαμε το καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό θέατρο της Ασπένδου, το επιβλητικό ρωμαϊκό υδραγωγείο και τη μεσαιωνική τουρκική γέφυρα.

Φυσικά δεν έλειψαν η μουσική και οι τουρκικοί παραδοσιακοί χοροί που παρουσιάστηκαν από μαθητές/τριες του σχολείου για τους επισκέπτες. Ανάμεσά τους απολαύσαμε και το παραδοσιακό ρεμπέτικο ¨Μισιρλού» σε τουρκική εκτέλεση.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της Αττάλειας και της περιοχής της Παμφυλίας στη Μικρά Ασία, αλλά και από την θερμή φιλοξενία των Τούρκων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Η συνάντηση στην Τουρκία ήταν η τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας. Ένα πρόγραμμα το οποίο πρόσφερε στους μαθητές/τριες μας και στους εκπαιδευτικούς μας αξιόλογες γνώσεις για τις δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και γνώσεις όσον αφορά στο επαγγελματικό τοπίο στην Ευρώπη. 
Τελικό προϊόν του προγράμματος θα είναι μία εφαρμογή App, στην οποία οι μαθητές/τριες θα μπορούν να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει επαγγελματικά καθώς και πώς ή πού μπορούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στην Ευρώπη.
 
Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας μαζί με το γερμανικό σχολείο Hessenwaldschule στην Weiterstadt της Γερμανίας και ένα καινούργιο σχολείο σε πόλη-λιμάνι της Λιθουανίας αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με σχολεία από την Ιταλία, Γαλλία και Τσεχία σε επόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που θα αιτηθούν τον Απρίλιο και θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2019.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA