ΕΛΜΕ Εύβοιας: «Φίμωση και παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τον Δημήτρη Κυριτσόπουλο» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΛΜΕ Εύβοιας: «Φίμωση και παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τον Δημήτρη Κυριτσόπουλο»

Διαβάστε τι αναφέρει η καταγγελτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Εύβοιας: 

«Για μια ακόμη φορά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κυριτσόπουλος προσπαθεί να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση της ΕΛΜΕ.

Επιχειρεί να περιορίσει τη συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στις επικείμενες αρχαιρεσίες του σωματείου, αρνούμενος να παραχωρήσει άδεια, μία μέρας για κάθε περιοχή (Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια και Χαλκίδα), για τη διενέργεια των Γενικών Συνελεύσεων και των εκλογών, όπως γίνεται χρόνια τώρα.

Η προσπάθεια αυτή του κ. Κυριτσόπουλου ευθυγραμμίζεται με την κλιμακούμενη επιχείρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στοχεύει να βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Αποτελεί συνέχεια των μεγαλύτερων εμποδίων για την κήρυξη απεργίας που νομοθέτησε η κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο. Είναι συνέχεια των συνεχόμενων δικαστικών αποφάσεων που χαρακτήριζαν ως παράνομη την απεργία των λιμενεργατών στην COSCO. 

Είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις «αποστολές» που αναλαμβάνει το «συνδικαλιστικό της ασφάλειας» όπως η πρόσφατη ανακάλυψη αστυνομικού στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τη βοήθεια που προσέφεραν τα ΜΑΤ στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό για να νομιμοποιήσει τις νοθείες του στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Είναι στην ίδια λογική, της κρατικής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την απροσχημάτιστη έφοδο του ΣΔΟΕ έπειτα από «ανώνυμες καταγγελίες» στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση μέσω των εκτελεστικών της οργάνων στη διοίκηση προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή αρθρώνει ένα ξεκάθαρο, μαχητικό, διεκδικητικό λόγο στα συνδικάτα.

Παρά τα παχιά λόγια της κυβέρνησης περί δημοκρατίας, ελευθεριών στη συνδικαλιστική δράση και άλλα συναφή, αποδεικνύεται το πως εννοεί στην πράξη η κυβέρνηση και τα στελέχη της, τη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή»: Όλοι οι αντεργατικοί νόμοι διατηρούνται και η κρατική καταστολή αυξάνει για να εμποδιστεί η δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία των εργαζομένων να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία τους σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Άλλη μια φορά είχε προσπαθήσει η κυβέρνηση του Σαμαρά να παρεμποδίσει τις εκλογές της ΕΛΜΕ με τη μη χορήγηση άδειας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαδίζει στα χνάρια της με συνέπεια και σε αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα πεδία.

Μετά την απαράδεκτη επίπληξη σε μέλη του ΔΣ για δήθεν αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία τους, όταν παρέστησαν διαμαρτυρόμενοι στα κλικάκια του ΟΟΣΑ στις Κονίστρες, έπειτα από την φραστική επίθεση στην πρόεδρό της ΕΛΜΕ, κατόπιν της ακύρωσης προγραμματισμένων ραντεβού με το σωματείο για να εκτεθούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Εύβοια και άλλα κωλύματα που συνεχώς εφευρίσκει, η ενέργεια αυτή του διορισμένου από την κυβέρνηση Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεχειλίζει το ποτήρι.Δηλώνουμε πως:
 
Δε θα περάσει η παρεμπόδιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.
 
Απαιτούμε να δοθούν οι 3 μέρες άδεια, ξεχωριστά για κάθε περιοχή, όπως γινόταν χρόνια τώρα.
 
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Καλούμε την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας, τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να καταδικάσουν αυτή την πρακτική και να ακυρώσουν στην πράξη τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. 

Καλούμε τα σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς της Εύβοιας να σταθούν αλληλέγγυοι στο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται ελεύθερα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA