Καστέλλα Ψαχνών: Εγκαίνια νέου αστυνομικού τμήματος - Γεροβασίλη και Παπακώστα έκοψαν μαζί την κορδέλα! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καστέλλα Ψαχνών: Εγκαίνια νέου αστυνομικού τμήματος - Γεροβασίλη και Παπακώστα έκοψαν μαζί την κορδέλα! (ΦΩΤΟ)

Τα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων-Μεσσαπίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα (03-12-2018)...

Στα εγκαίνια παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. 

Στη τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.κ. Γεώργιος, παρουσία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Τσαγγάρη, ως εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κκ. Χρυσόστομου, καθώς και άλλων κληρικών.
Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας, Απόστολος Κουφός και ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Γεώργιος Ψαθάς.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«…ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζω δημοσίως τη χαρά, την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες, τις δικές μου και του προσωπικού του Σώματος στο Δήμαρχο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για την προσφορά τους.

…Η δωρεάν παραχώρηση για χρήση του κτηρίου στο οποίο θα στεγάζεται εφεξής το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων-Μεσσαπίων φανερώνει την επιθυμία του δήμου και των δημοτών να «κρατήσουν» την Αστυνομία κοντά τους.

Η δική μας παρουσία σήμερα εδώ φανερώνει την επιθυμία της Ελληνικής Αστυνομίας να παραμείνει κοντά τους, να παραμείνει δίπλα τους, να ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους.

Η κοινή αυτή επιθυμία γίνεται πράξη…»

Ακολούθως η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θέλω να συγχαρώ τη Δημοτική Αρχή του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων να παραχωρήσει το συγκεκριμένο κτίριο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης της τοπικής αστυνομικής δύναμης. Η αξία της κίνησης αυτής δεν είναι μονάχα γιατί λύνεται ένα πρακτικό μεν αλλά ουσιαστικό πρόβλημα, αλλά διότι ενέχει υψηλή πολιτική και κοινωνική σημασία. Βάζει στο τραπέζι τη συλλογικότητα, τη συνεργασία θεσμών και φορέων, ανοίγει δρόμους στην θεσμική αυτενέργεια, προτείνει πολιτικές και διοικητικές συμπεριφορές που πολύ κακώς ήταν, αν όχι στα αζήτητα, σίγουρα όμως υποβαθμισμένες. Πέρα από αυτά, δίνει παράδειγμα συνεργατικότητας τόσο στους ίδιους του πολίτες όσο και στο κεντρικό κράτος». 

Ακολούθως τον λόγο έλαβε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Έχουμε την χαρά και την ευτυχία σήμερα στον Δήμο Διρφύων και Μεσσαπίων να έχουμε ένα σύγχρονο, ένα ασφαλές, ένα υποδειγματικό κτήριο το οποίο στεγάζει υπηρεσίες Ασφάλειας και τις υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει συγχαρητήρια η προσπάθεια και ένα μήνυμα, το οποίο προκύπτει από όλη αυτή τη συνέργεια είναι ότι οι αστυνομικοί, οι ένστολοι πολίτες είναι κομμάτι και ισχυρή αλυσίδα της κοινωνίας.

Συνδέουν την κοινωνία με τον Νόμο, ως υπηρέτες της ευνομίας και οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτούς και όποιος κάθε φορά επιλέγει ως σάκο του μποξ να τους στοχεύει, βρίσκει την κοινωνία απέναντι». 

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«…Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρινούς συνεργασίας με τους ΟΤΑ 1ου και 2ου βαθμού. Είναι σημαντική η συμβολή των Περιφερειών, μέσω του ΕΣΠΑ στην ανανέωση και ενίσχυση του εξοπλισμού, ιδιαίτερα του μηχανοκίνητου στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι επίσης σημαντικό ότι με πάρα πολλούς δήμους, έχουμε υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με ουσιαστικό αντίκρισμα. Ένα λοιπόν από αυτά, είναι το σημερινό κτήριο αλλά φυσικά υπάρχει μεγάλος δρόμος μπροστά να διανυθεί, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι στις τοπικές κοινωνίες…

… Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια που στηρίζεται στις γυναίκες και στους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά κύριο λόγο και εμείς βέβαια συμβάλλουμε με όποιες δυνάμεις έχουμε για να υποστηρίξουμε το έργο τους και την αποστολή τους…»

Στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Η παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το διαρκές ενδιαφέρον που υπάρχει από το Υπουργείο, για την αναβάθμιση των υποδομών, οι οποίες, φέρνουν ένα θετικό αποτέλεσμα κατευθείαν στον πολίτη. Θα παρέχουν κατ’ επέκταση και καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Είναι πολύ σημαντικό το αστυνομικό προσωπικό να εργάζεται σε χώρους σύγχρονους που παρέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία, ώστε να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους…»
 
Στην εκδήλωση εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές, Αναστάσιος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, o Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδάρης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτριος Προκοπίου, ο Διοικητής Σχολής Πεζικού, Υποστράτηγος Ιωάννης Σουρβάς, ο Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, Παναγιώτης Τζαφέρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Ευβοίας, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, κ.α.

Επίσης, παρέστησαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου του κ. Αρχηγού, Υποστράτηγος Στυλιανός Βολυράκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας καθώς και Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.

Σημειώνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε με δωρεά από τον Δήμο και διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες της νέας Αστυνομικής Υπηρεσίας, ενώ παλαιότερα στο κτίριο στεγαζόταν Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA