Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τα Κέντρα Υγείας στην Εύβοια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τα Κέντρα Υγείας στην Εύβοια

Νέες καταγγελίες έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τα 50 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα...

Επιπλέον, τονίζει ότι
«οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας βαπτίζουν οικογενειακό γιατρό τους λειψούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας» επισημαίνοντας ότι για «έναν ολόκληρο δήμο 5.000 κατοίκων υπάρχει ένας γιατρός ο οποίος βρίσκεται εκεί ένα πρωινό την εβδομάδα».
 

Ανάμεσα σε άλλα προβλήματα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει, εκ νέου, «τραγικές ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, εργαστήρια... εκτός λειτουργίας, την ανίχνευση αμιάντου σε δάπεδα κέντρων Υγείας (!), ακόμη και επιθέσεις κατά του προσωπικού λόγω έλλειψης μέτρων φύλαξης».

Για τα Κέντρα Υγείας στην Εύβοια αναφέρει:

Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη . Η καθαριότητα είναι ελλιπή. Δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς.
 
Κ.Υ. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ: Δεν υπάρχει παιδίατρος. Δεν έχει ιατρό μικροβιολόγο. Το μικροβιολογικό δουλεύει όταν υπάρχουν αντιδραστήρια. Έλλειψη στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ελλειπή φύλαξη. Το ακτινολογικό δουλεύει μόνο πρωί και Σαββατοκύριακο και αργίες είναι κλειστό.
 
Κ.Υ. ΨΑΧΝΩΝ: Δεν υπάρχει παιδίατρος. Το μικροβιολογικό είναι κλειστό (3) τρία χρόνια, λόγω συνταξιοδότησης προσωπικού. Οι Ιατροί γενικής ιατρικής που συνταξιοδοτήθηκαν δεν έχουν αναπληρωθεί. 

Κ. Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ: Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη. Το ακτινολογικό μηχάνημα εδώ και τέσσερα (4) χρόνια υπολειτουργεί, γιατί είναι αρκετά παλιό. Ειδικότητες Ιατρών όπως καρδιολόγος και γενικός χειρούργος είναι κενές, αν και είναι απαραίτητες γιατί το νοσοκομείο Χαλκίδας είναι δυο (2) ώρες μακριά με κακό οδικό δίκτυο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA