Μετανάστες στην Αγία Άννα: Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου προς τον Δημήτρη Βίτσα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετανάστες στην Αγία Άννα: Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου προς τον Δημήτρη Βίτσα

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Χρήστος Καλυβιώτης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα για την μεταφορά περίπου 250 μεταναστών στο κάμπινγκ της Αγίας Άννας από την Σάμο (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ)...

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή:

«Διαμαρτυρία για αιφνίδια μεταφορά προσφύγων στο Δήμο μας»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι στο Δήμο μας, την Τρίτη 11/12/2018 το απόγευμα, μεταφέρθηκαν πρόσφυγες στην Τ.Κ. Αγίας Άννας ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών.

Η διαβίωση σε έναν τόπο επιβάλλει την επικράτηση αρχών και κανόνων για την ειρηνική και ασφαλή συμβίωση όλων, ντόπιων και φιλοξενούμενων. Η τακτική του αιφνιδιασμού της τοπικής κοινωνίας απογοητεύει, εγκυμονεί κινδύνους και δε συνάδει με πολιτισμένη διαχείριση κοινωνικών ομάδων. 

Η κρυφή και αιφνιδιαστική μεταφορά προσφύγων στον τόπο μας, έχοντας υπόψη την επικρατούσα κατάσταση υποδοχής προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έχει εξεγείρει την τοπική κοινωνία και δημιουργεί πολλά προβλήματα και ερωτηματικά σχετικά με τον αριθμό των φιλοξενούμενων προσφύγων, τη διάρκεια παραμονή τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, την προέλευσή τους, την εκπαίδευση παιδιών, τις συνθήκες διαμονής τους, την ένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον, την υγειονομική τους περίθαλψη, την ασφάλειά τους και την αρμονική και ασφαλή συνύπαρξή τους στην περιοχή διαμονής τους.

Για τα ανωτέρω, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου μας.

[1] Από τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου κ. Καλυβιώτη και των αρμοδίων του Υπουργείου σας κ.κ. Κλάπα, Γενικό Γραμματέα και Ξυνογαλά, Διευθυντή του γραφείου σας, επιβεβαιώθηκε η παράλειψη του Υπουργείου σας έγκαιρης και υπεύθυνης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. 

Επιβεβαιώνουμε ότι, σε καμία περίπτωση, η τοπική κοινωνία δεν διακατέχεται από ρατσιστικές και τοπικιστικές αντιλήψεις. 

Αντιθέτως, στο Δήμο μας έχουν φιλοξενηθεί πρόσφυγες μετά από αρμονική συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας της UNESCO, της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών αρχών και των επιχειρηματιών που φιλοξένησαν τους πρόσφυγες με πολύ αποτελεσματική και επιβραβευμένη αρμονική διαβίωση της τοπικής κοινωνίας και των φιλοξενούμενων προσφύγων.

Αντιθέτως, στην προκειμένη περίπτωση, η πλήρης αδιαφορία ενημέρωσης έχει εξοργίσει και έχει προκαλέσει την τοπική κοινωνία. Η έλλειψη ενημέρωσης δεν ήταν μόνο προς το Δήμο μας, αλλά και προς τις τοπικές αρχές και αυτό είναι μία σοβαρή αιτία της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής, δεδομένης της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας.

Παρακαλούμε και πάλι, να μας ενημερώσετε για την παραμονή και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, προς εξασφάλιση αρμονικής και ασφαλούς συμβίωσης των κατοίκων της περιοχής με τους φιλοξενούμενους.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA