Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση και λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Αλιβέρι | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση και λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Αλιβέρι

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας (τμήμα παιδείας):
 
«Eδω και πολλές 10ετίες λειτουργούσαν κατά καιρούς στην πόλη του Αλιβερίου εσπερινές δευτεροβάθμιες δομές εξειδίκευσης (ΤΕΣ, ΤΕΕ, ΙΕΚ, ΕΠΑΣ ). Ωστόσο το έτος 2014, με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η ΕΠΑΣ καταργήθηκε, στα πλαίσια της πολιτικής τους της συρρίκνωσης των εκπαιδευτικών δομών, κυρίως στην Τεχνική Εκπαίδευση.
 
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στην Β’ εκπαιδευτική περιφέρεια Ευβοίας (από την Ερέτρια και κάτω) να μην υπάρχει δομή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν το απόγευμα, για να αποκτήσουν είτε απολυτήριο Λυκείου, είτε πτυχίο ειδικότητας ολοκληρώνοντας την Εκπαίδευση και αναβαθμίζοντας τα μορφωτικά και επαγγελματικά τους προσόντα.
 
Το μοναδικό εσπερινό ΕΠΑΛ για ολόκληρη την Εύβοια βρίσκεται στην Χαλκίδα και απαιτείται, η καθημερινή μετακίνηση όσων θέλουν να φοιτήσουν, η οποία είναι αδύνατον να γίνει δεδομένου ότι πολλοί από τους ενδιαφερόμενους είναι εργαζόμενοι και οι αποστάσεις είναι μεγάλες, κυρίως για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, αποκλείοντας έτσι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού από την δυνατότητα εκπαίδευσης.
 
Λειτουργεί στο Αλιβέρι και το Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας, στο οποίο φοιτούν εργαζόμενοι- ενήλικοι μαθητές, που θέλουν να τελειώσουν το Γυμνάσιο, χωρίς να έχουν διέξοδο στο Λύκειο.
Επειδή υπάρχουν οι ανάλογες κτηριακές υποδομές, εξοπλισμός και εργαστήρια στο ΕΠΑΛ Αλιβερίου, κρίναμε απαραίτητο, βλέποντας την κοινωνική ανάγκη και λαμβάνοντας υπ’ όψη το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να προτείνουμε και να ξεκινήσουμε την διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ, θέτοντάς το, στον Δήμο Κύμης –Αλιβερίου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.
 
Και ενώ το ώριμο κοινωνικό αίτημα έγινε δεκτό από όλες τις παρατάξεις, καταψήφισε η παράταξη του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εξυπηρετώντας τι; τις ανάγκες της «Λαϊκής Οικογένειας» και το δικαίωμά της στην εκπαίδευση; Ή το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος, τους τυφλώνει;

Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη δημιουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην πόλη του Αλιβερίου αφού διανύουμε μια εποχή εξειδίκευσης, και δεν είναι σωστό να αποκλείονται μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες των λαϊκών στρωμάτων, από το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA