Σάλος και αντιδράσεις για τα «ηλεκτρονικά τάματα» στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο - Τι απαντά το διοικητικό συμβούλιο! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σάλος και αντιδράσεις για τα «ηλεκτρονικά τάματα» στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο - Τι απαντά το διοικητικό συμβούλιο! (ΦΩΤΟ)

«Αθεόφοβοι» έστησαν ιστοσελίδα με ηλεκτρονικά τάματα...

Σχετικά πρόσφατα, εμφανίστηκε η ιστοσελίδα domytama.gr. Φτιάχτηκε γι' αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά της: Να κάνεις τάματα εξ αποστάσεως και με το αζημίωτο. Αρχικά, στη σελίδα μπορείς να επιλέξεις όποια εκκλησία ή μοναστήρι επιθυμείς. 

Προτείνονται βέβαια τέσσερις δημοφιλείς επιλογές, η Παναγία της Τήνου, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στην Εύβοια, το μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο και ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα. 

Η επιλογή είναι αρχικά μεταξύ των Ναών ή Μοναστηρίων:


Εξώδικο από το Ναό του Όσιου Ιωάννη του Ρώσου

Το ΔΣ του προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω ιστοσελίδα και με τα «ηλεκτρονικά ταμάτα» στον εν λόγω ιερό χώρο:

Αναλυτικότερα, το ΔΣ του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου της Μητρόπολης Χαλκίδος ανακοινώνει:

1. Το ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη, με την εν λόγω πρωτοβουλία.

2. Ο σεβασμιώτατος πρόεδρος, μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ιερείς - εφημέριοι του ιερού προσκυνήματος και το προσωπικό αυτού δεν εγκρίνουν την πρακτική αυτή, ούτε άλλες παρόμοιες, ούτε φυσικά διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ανάμειξη έχουν στις αναφερόμενες στην ιστοσελίδα ενέργειες.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον νομικό του σύμβουλο την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ζητώντας να αφαιρέσουν από αυτή την οποιαδήποτε αναφορά στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA