Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Απολογείται ο Κορκονέας στο Εφετείο Λαμίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Απολογείται ο Κορκονέας στο Εφετείο Λαμίας

Με την απολογία του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας...

Ύστερα από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και απόλυτης σιωπής από την πλευρά του, αφού σπανίως έλαβε το λόγο, ο Κορκονέας αναμένεται να περιγράψει όσα -κατά την άποψή του συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή, δεν θα παρεκκλίνει από την αρχική του υπερασπιστική θέση. Και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο Επαμ. Κορκονέας επιχείρησε να πείσει -ανεπιτυχώς οπως φάνηκε στη συνέχεια- ότι ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, καθώς με τον συγκατηγορούμενο και συναδελφό του, Βασίλη Σαραλιώτη, δέχθηκαν «επίθεση με πέτρες και μπουκάλια» από περιπου 20 άτομα. Αλλά ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν γινόταν δεκτό από το ΜΟΔ Άμφισσας, ο πρώην ειδικός φρουρός είχε υποστηρίξει πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά φοβούμενος για τη ζωή του, είχε βγάλει το όπλο του και είχε πυροβολήσει δύο φορές.

«Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο «πάμε να φύγουμε». Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε απολογούμενος πρωτοδίκως το 2009.

Οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων (εκείνη του Βασίλη Σαραλιώτη εκτός απροοπτου αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή), που ακολουθούν την αποδεικτική διαδικασία, σηματοδοτούν την αρχή του τέλους για τη δευτεροβάθμια δίκη. Ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, στη συνέχεια οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος η ετυμηγορία του ΜΟΕ Λαμίας.

Πληροφορίες: Tovima.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA