Παράταση για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού εως τις 28 Φεβρουαρίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παράταση για δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού εως τις 28 Φεβρουαρίου

Έως τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού, από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών...

Η σχετική υποχρέωση αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν υποχρεωθεί να εγκαταστήσουν συσκευές ηλεκτρονικών χρεώσεων POS στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροφδιαφυγής.

Οι φορολογούμενοι που δεν θα συμμορφωθούν με τη σχετική υποχρέωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο χιλίων ευρώ. Μετά τη λήψη της παράτασης η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) θα ξεκινήσει ελέγχους για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που δεν προχώρησαν στην εφαρμογή του μέτρου.

Πρόστιμα θα πληρώσουν τότε όχι μόνον όσοι δεν δήλωσαν τον επαγγελματικό λογαριασμό, αλλά και όσοι το πράξουν εκπρόθεσμα. Στην τελευταία περίπτωση πάντως το χρηματικό πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ και όχι 1.000 ευρώ που θα πληρώσουν όσοι πιαστούν μετά από ελέγχους και διασταυρώσεις.

Ο επαγγελματικός λογαριασμός χρησιμοποιείται προκειμένου να υπολογίζονται οι δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πλαστικό χρήμα έτσι ώστε να τους χορηγούνται οι ηλεκτρονικοί λαχνοί συμμετοχής στη φορολοταρία. Επίσης, χρησιμοποιείται για τη διενέργεια διασταυρώσεων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
 
ΑΝΤ1 / Νίκος Ρογκάκος

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA