Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Αποχώρησε ο Καμμένος! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Αποχώρησε ο Καμμένος! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση» είπε ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα...

Η συνάντηση Καμμένου - Τσίπρα ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου και κράτησε περίπου για 45 λεπτά.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση.  

Παράλληλα με το που ξεκίνησε η μεσημεριανή συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης παραδίνουμε το όνομα της Μακεδονίας».

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε οτι ο ίδιος και το κόμμα του δεν μπορούν να συνεχίσουν στην κυβέρνηση λόγω αισθήματος πατριωτικής ευθύνης και αναφέρθηκε σε ονόματα βουλευτών του που έχουν την ίδια θέση. Ετσι, στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας αποκάλυψε οτι μόνο ένας βουλευτής, ο κ. Παπαχριστόπουλος τοποθετήθηκε καθαρά οτι θα ψηφίσει την συμφωνία. Οι άλλοι βουλευτές που κάποιοι είναι και υπουργοί δεν τοποθετήθηκαν αρνητικά στην εισήγησή του ενώ έλειπε η κ. Κουντουρά. 

Μάλιστα αναφέρθηκε ειρωνικά στον υπουργό κ. Κόκκαλη λέγοντας οτι αποφάσισε σήμερα να επισκεφτεί την Κίνα γιά να μάθουμε τα νέα γιά το Σινικό Τείχος. 
Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα στηρίξει πρόταση μομφής της ΝΔ προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε: 

«Αν ο Μητσοτάκης δηλώσει ότι υποστηρίζει λύση στο Σκοπιανό με ονομασία που δεν περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία θα την υπερψηφίσει». Επίσης, δήλωσε πως, ακόμα κι αν ψηφιστεί η συμφωνία και ο κ. Μητσοτάκης θα την καταργήσει ως πρωθυπουργός με νόμο, θα ψηφίσει κατά της κυβέρνησης σε πρόταση δυσπιστίας. 

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της λύσης που εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία των Σκοπίων.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA