Επίδομα ενοικίου και στεγαστικού δανείου σε 440.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίδομα ενοικίου και στεγαστικού δανείου σε 440.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έως 210 ευρώ το μήνα σε 260.000 νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για το επίδομα ενοικίου, για το οποίο οι αιτήσεις ήδη ξεκίνησαν...

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του καλωσορίζοντας τους καινούργιους υπουργούς στο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας πως «ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

«Μεγάλος εθνικός στόχος να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι δύο βασικοί πυλώνες της πολιτικής της κυβέρνησης θα είναι:

- «Πρώτον, το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους», είπε ο πρωθυπουργός. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι πολύ κρίσιμη παράμετρος το γεγονός πως στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράτε ως ενήλικας, τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος.

- «Δεύτερον, το πρόγραμμα για την επιδότηση δανείου, που σε γενικούς άξονες συμφωνήσαμε με τις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα», τόνισε ο Α. Τσίπρας. 

Όπως είπε, το πρόγραμμα θα αφορά περίπου 180.000 νοικοκυριά και 460.000 άτομα. «Με βάση το πρόγραμμα αυτό, συνέχισε, το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί τη δόση του δανείου, ενώ οι τράπεζες αναλαμβάνουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εργαλείων που ήδη έχουν στη διάθεσή τους για τη μείωση της δόσης, δηλαδή: μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση του δανείου και όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα εργαλεία που τους παρέχουν οι διεθνείς κανόνες και η εσωτερική νομοθεσία».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κάλυψε εμμέσως αλλά πολύ σαφώς τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας προς τους υπουργού τους: «Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού».


Τέλος, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA