Διάλογοι - φωτιά «δένουν» την υπόθεση του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Διάλογοι - φωτιά «δένουν» την υπόθεση του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης!

Τηλεφωνικοί διάλογοι που  «δένουν» την υπόθεση με το κύκλωμα το οποίο χορηγούσε πλαστά διπλώματα οδήγησης υπάρχουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των εννέα εμπλεκομένων...
 

Πρόκειται για επτά υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και οι δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Φέρεται ότι είχαν χορηγήσει παράνομα τουλάχιστον 212 άδειες. Κατηγορούνται για κακουργήματα και πλημμελήματα , όπως δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, σύσταση συμμορίας, ψευδή ιατρική βεβαίωση.

Η Κωδική φράση που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες με τους πελάτες ήταν "με τη διαδικασία τη δύσκολη" ή "έτσι με λεφτά". Τους έκαναν παραγγελίες για τα διπλώματα ακόμα και από το εξωτερικό.
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν αύριο σε ανακρίτρια διαφθοράς.  

Ακολουθούν ενδεικτικά ορισμένοι από τους διαλόγους που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία. ΟΙ κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν αύριο σε ανακρίτρια διαφθοράς:

Πελάτης (τον καλεί από Γερμανία): Είναι εδώ στη δουλειά δυο παιδιά απο Ουγγαρία τα οποία θέλουν επιβατικό να τα φέρω ;

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Απ' την Ουγγαρία;

Πελάτης: Ναι...

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Θέλουν άδεια παραμονής έξι μήνες στην Ελλάδα.

Πελάτης: Είναι στην Ευρώπη αυτοί ρε.

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Δεν έχει σημασία θέλουν άδεια παραμονής .Πρέπει να έρθουν να γραφτούν στην Ελλάδα να κάνουν άδεια παραμονής έξι μήνες .

Πελάτης: Τους γράφω εγώ ότι μένουν σε εμένα όπως κάναμε με τη γυναίκα του Μ. μετά εντάξει προχωράει;

Ιδιοκτήτης σχολής οδηγών: Θα μιλήσουμε θα τα πούμε γιατί είμαι στο υπουργείο.

Σε άλλους διαλόγους κάποιοι από τους κατηγορούμενους εξηγούν στο διευθυντή της διεύθυνσης τι συμβαίνει με τις " στημένες αίθουσες " και στη συνέχεια συζητούν μεταξύ τους πόσα πρέπει να του δίνουν για να τους καλύψει εντάσσοντας τον στην ομάδα τους.

Το κάθε μέλος του κυκλώματος φέρεται να έδωσε 1.500 ευρώ ενώ ο διευθυντής ζητάει επιπλέον 300 ευρώ γιατί τα έχει ανάγκη για να πληρώσει το σέρβις του αυτοκινήτου του και μετά από μερικές ημέρες ζητάει άλλα τόσα για να πληρώσει και τα τέλη κυκλοφορίας.

Από άλλες συνομιλίες προκύπτει ότι έχει ζητήσει και 1.000 ευρώ από κάθε υπάλληλο που συμμετέχει στις "στημένες αίθουσες".

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Τους ζήτησε από ένα ρε σε όλους ... Ξέρεις κάτι λέει γιατί έχω κάτι με τη μάνα μου , ξέρω εγώ , κάτι παλιά άλλα δάνεια και τέτοια λέει.

Υπάλληλος: Πλάκα μου κάνεις;

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Τι τα πέρασες, του λέει, τι τα πέρασες τα χιλιάρικα μαρούλια ; Όχι πώς να τους το ζητήσω του λέει αυτό; Εντάξει, λέει , αν του σπας από δυο, τρία λέει εντάξει χειρίσου το όπως θέλεις.

Ενδεικτικός του τι συνέβαινε είναι και διάλογος ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους που δεν εμπλέκονται στο κύκλωμα και που συζητούν για το τι συμβαίνει.

Υπάλληλος: Σήμερα ζήτησαν τους φακέλους από κάτω , ξένα άτομα . Ναι είναι εικονικές αίθουσες ανέβηκα πάνω του το είπα . Κοιτάξτε λέω κύριε διευθυντά...

Υπάλληλος: Πως το πήρες χαμπάρι;

Υπάλληλος: Είπα ότι από εδώ και πέρα δεν θα δώσω γνησιότητα αν δεν είναι από το φάκελο, πήγα και έψαξα στην συγκεκριμένη ημερομηνία επειδή ήμουν υποψιασμένη .Το κάνω κάθε φορά αυτό τώρα . Είδα αν υπήρχε τέτοια αίθουσα και δεν υπήρχε.

Υπάλληλος: και τα δυο ήταν σε ανύπαρκτες αίθουσες;

Υπάλληλος: Του λέω κύριε διευθυντά αυτά είναι μετρημένα κουκιά... Έψαξες λέει "βρήκες τα δικά μου που υπογράφω;" Δεν υπάρχουν του λέω πουθενά. Αυτά τα χαρτιά που κατεβαίνουν κάτω στην αίθουσα που ορίζει ποιες είναι οι επιτροπές και ποιος ο επόπτης δεν υπάρχουν πουθενά τα παλιά. Μόνο από το 2019 και μετά, τα άλλα τα έχουν εξαφανίσει. 

Πληροφορίες: DocumentoNews.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA