Ευθύνες από τον Παγώνη ζητά η Βάκα για την κατάρρευση της οικίας του Ανδρέα Μιαούλη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ευθύνες από τον Παγώνη ζητά η Βάκα για την κατάρρευση της οικίας του Ανδρέα Μιαούλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Θέμα: Απόδοση ευθυνών ζήτησε η υποψήφια δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Έλενα Βάκα για την κατάρρευση της οικίας του Ανδρέα Μιαούλη στα Φύλλα
 
Δηλαδή αν έπεφτε ο Παρθενώνας και παίρναμε πέτρες και φτιάχναμε νέους κίονες θα ήταν πάλι Παρθενώνας; ήταν το ερώτημα που έθεσε η υποψήφια δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Έλενα Βάκα κατά την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Μαρτίου 2019 με αφορμή την κατάρρευση της οικίας του Ανδρέα Μιαούλη στα Φύλλα.
 
Η Έλενα Βάκα επισήμανε ότι η ίδια ενημερώθηκε για το συμβάν από το διαδίκτυο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για αυτό και ζήτησε εγγράφως από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να γίνει επίσημη ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση της 27ης/3/2019, για τις εργασίες στην οικία Ανδρέα Μιαούλη.
 
«Βλέποντας τι προβλέπει η μελέτη διαπίστωσα, όπως κι εσείς είπατε κ. Δήμαρχε, ότι έπρεπε να αφαιρεθούν μόνο οι τσιμεντόλιθοι που προστέθηκαν αργότερα και να διατηρηθεί η πλινθοδομή στους τοίχους, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος στην πρόσοψη. 

Η οικία είχε χαρακτηριστεί διατηρητέα από το 1958 και αυτό σημαίνει ότι διατηρούσε αυτά τα παλαιά και κρινόμενα ως διατηρητέα στοιχεία της» ανέφερε χαρακτηριστικά η υποψήφια Δήμαρχος και συνέχισε: «Σήμερα είναι κατεδαφισμένο όλο το υπέργειο τμήμα της. Δεν υπάρχει τίποτα. Μας είπατε ότι έπεσε κατά τη διάρκεια των εργασιών. Πώς έπεσε; Όταν κάτι που είναι διατηρητέο πρέπει να κριθεί κατεδαφιστέο, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και καλείται η επιτροπή του άρθρου 41 που αποτελείται από ειδικούς για να αποφανθεί.»
 
Η Έλενα Βάκα αναρωτήθηκε αν υπάρχει η συναίνεση της αρχαιολογίας και ζήτησε την απόδοση ευθυνών: «Στο δελτίο ειδήσεων του star η κα Σίμωση ήταν σαφής ότι έπρεπε να διατηρηθούν τα μέρη που προβλέπει η μελέτη. Μιλάμε για διατηρητέα οικία. 

Κι εσείς μας λέτε κ. Δήμαρχε ότι θα ξαναφτιαχτεί όπως ήταν. Δηλαδή αν έπεφτε ο Παρθενώνας και παίρναμε πέτρες και φτιάχναμε νέους κίονες θα ήταν πάλι Παρθενώνας; Υπάρχουν ευθύνες. Και είναι γνωστή η μεγάλη ιστορική αξία της οικίας για τα Φύλλα, τον Δήμο μας και τη χώρα.»»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA