Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο γνωστούς δικηγόρους για εμπλοκή στη «μαφία των φυλακών» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο γνωστούς δικηγόρους για εμπλοκή στη «μαφία των φυλακών»

Στη σύλληψη των δικηγόρων της Αθήνας, Γιώργου Αντωνόπουλου και Χρύσας Κιουμουρτζή, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού», προχώρησαν, το απόγευμα της Πέμπτης (28-03-2019) οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας...

Τα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε σε βάρος τους ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής Αθηνών, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού. Το εν λόγω κύκλωμα εμπλέκεται σε δολοφονίες, ακόμα και μέσα στη φυλακή, αλλά και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του συγκεκριμένου δικηγόρου με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλ. Λεκοτσάι.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι

«Παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται.

Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA