Χαλκίδα: Με την Αλεξία Έβερτ γιόρτασαν οι γυναίκες του συνδυασμού «Αλλάζουμε» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Με την Αλεξία Έβερτ γιόρτασαν οι γυναίκες του συνδυασμού «Αλλάζουμε» (ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Συνάντηση υποψηφίων γυναικών του συνδυασμού «Αλλάζουμε» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο XENIA barcafé, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, με καλεσμένη την πρώην Αντιδήμαρχο Δήμου Αθηναίων και υποψήφια στις Δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Αλεξία Έβερτ, κόρη του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ.
Στην ομιλία της η υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, εξήρε τον χαρακτήρα και την πολιτική πορεία της Αλεξίας Έβερτ. «Η κ. Έβερτ με την προσωπικότητά της και την πορεία της μέχρι σήμερα αντιπροσωπεύει αυτό που όλες μας έχουμε κληθεί να υποστηρίξουμε και να πετύχουμε. Είναι μια γυναίκα της αυτοδιοίκησης η οποία διετέλεσε με επιτυχία Αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων και σήμερα είναι ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη» τόνισε η Έλενα Βάκα και συνέχισε: «Πάνω από όλα όμως είναι μια γυναίκα μαχήτρια, σύζυγος, εργαζόμενη και μητέρα. Μια γυναίκα που δεν αρκέστηκε στο βαρύ οικογενειακό όνομα, αλλά προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις για το καλύτερο, σε όλους τους τομείς της δράσης της. Και το πέτυχε. Τρανή απόδειξη είναι ότι παρότι η ζωή της επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, στάθηκε δυνατή στην περιπέτεια που ζει ο σύζυγός της και συνεχίζει να επιθυμεί να προσφέρει περισσότερα στην οικογένειά της και στον τόπο της».

Στη συνέχεια η Έλενα Βάκα απευθυνόμενη στις υποψήφιες γυναίκες του συνδυασμού «Αλλάζουμε» τόνισε μεταξύ άλλων: «Σκοπός της σημερινής συγκέντρωσής μας είναι να τιμήσουμε τη γυναίκα και μέσα από τη συζήτηση και την επικοινωνία μας να δεσμευτούμε όλες ότι ενωμένες, σαν μια γροθιά, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να ενισχύσουμε τη θέση της γυναίκας στην τοπική μας κοινωνία».

Η Έλενα Βάκα επίσης υπογράμμισε ότι στόχος του συνδυασμού «Αλλάζουμε» είναι η ανάδειξη και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γυναίκα. «Ο συνδυασμός μας έχει ξεκάθαρο, δυνατό γυναικείο άρωμα, και κύριο στόχο του την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γυναίκα στο βαθμό που μας αναλογεί.
 

Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών. Τη δημιουργία δομών που θα ενισχύουν το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και θα της παρέχουν όποια βοήθεια χρειαστεί. Με καμάρι σας θυμίζω ότι όταν ήμουν αρμόδια Αντιδήμαρχος είχαμε δημιουργήσει στον Δήμο μας το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένης Γυναίκας, που βοηθά γυναίκες σε όλη την Εύβοια. Την ενίσχυση και τη δημιουργία νέων δημοτικών παιδικών σταθμών, όπου απαιτείται. Το πρώτο όμως μέλημά μας θα είναι να είμαστε κοντά σε κάθε γυναίκα δημότη του Δήμου μας, ακούγοντας την και παρέχοντάς της όποια συνδρομή χρειαστεί».

Κλείνοντας την ομιλία της η Έλενα Βάκα ξεκαθάρισε ότι η επιλογή των γυναικών του συνδυασμού της δεν ήταν απόρροια της ποσόστωσης, αλλά συνειδητή επιλογή: «Είμαι πραγματικά περήφανη που ανήκετε στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε». Είστε όλες αξιόλογες και ικανότατες να δουλέψετε για την επίτευξη των στόχων μας. Είστε γυναίκες με ήθος, ικανότητα και διάθεση προσφοράς. Η επιλογή σας δεν ήταν για μένα προϊόν της ποσόστωσης που προβλέπει ο νόμος. Και να μην υπήρχε, πάλι μαζί θα ήμασταν».
»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA