Επίσκεψη Αναγνωστάκη στο Επιμελητήριο Εύβοιας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίσκεψη Αναγνωστάκη στο Επιμελητήριο Εύβοιας (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε την Παρασκευή (05-04-2019) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης... 

Κατά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους της Διοίκησης αλλά και Επαγγελματικών Φορέων του Νομού, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτάσεις του για την περιφερειακή ανάπτυξη και την στήριξη της επιχειρηματικότητας της Στερεάς. 

Δεδομένου ότι ήταν γνώστης για τα γενικότερα θέματα υποδομών που απασχολούν την Εύβοια, ο διάλογος επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα ευβοϊκής επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας. 

Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παρασκευή Αγιοστρατίτη έθεσε ως πρωτεύοντα αιτήματα για την ανάπτυξη της Εύβοιας :
 
- Την αλλαγή της ονομασίας της Περιφέρειας σε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Νήσων Εύβοιας και Σκύρου.
 
- Την αντιμετώπιση της Εύβοιας από την Περιφέρεια όπως της αρμόζει, δηλ. ως νησιού και μάλιστα ενός από τα μεγαλύτερα της χώρας. 

- Την ισχυροποίηση της εξωστρέφειας της και την προβολή της ως νησιωτικού τουριστικού προορισμού, μέσα από την αξιοποίηση των ιδιαιτέρων πλεονεκτημάτων της.
 
Επίσης ζήτησε την συνεργασία της Περιφέρειας για: 

- Την συν-διεκδίκηση προγραμμάτων γενικού αναπτυξιακού χαρακτήρα του τόπου.

- Τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Επιχειρηματικότητας. 

- Την αξιοποίηση του κτιρίου της παλαιάς Σχολής Δημόκριτου προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. 

- Την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που εκπόνησε το γαλλικό πανεπιστημίου του PAU, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Εύβοια – κυρίως εναλλακτικών μορφών- με σκοπό την δημιουργία ευβοϊκής ταυτότητας.
 
Στον Δ. Αναγνωστάκη έθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους και άλλοι συμμετέχοντες στη συζήτηση, κυρίως όσον αφορά θέματα όπως το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια, το βιοτεχνικό πάρκο κλπ.
 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κατέθεσε την διαθεσιμότητα του για την προώθηση των προτάσεων που τέθηκαν, με προσανατολισμό την ανάπτυξη πρωτοβουλιών μέσα από εποικοδομητικές συνεργασίες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA