Σκάνδαλο Novartis: Προστατευόμενη μάρτυρας «καίει» τον Λοβέρδο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σκάνδαλο Novartis: Προστατευόμενη μάρτυρας «καίει» τον Λοβέρδο!

Στις στενές σχέσεις του τότε Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τον mister Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή αναφέρεται σε κατάθεση της η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση...

Η μάρτυρας εξηγεί στην ένορκη κατάθεσή της ότι: «ήμουν μπροστά σε τηλεφωνική επικοινωνία του Φρουζή με τον Λοβέρδο, η οποία επικοινωνία έγινε από το κινητό του Φρουζή ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στα γραφείο του. Αφού έκλεισε το τηλέφωνό του ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Λοβέρδος απαιτεί χρήματα μετρητά σε βαλίτσα».

Η μάρτυρας δηλώνει σίγουρη ότι η συγκεκριμένη επικοινωνία ήταν με τον Ανδρέα Λοβέρδο και το αιτιολογεί «είμαι σίγουρη διότι αμέσως μετά έγινε κινητοποίηση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν στον υπουργό ως αντάλλαγμα για την κατ’ εξαίρεση έγκριση του gilenya το οποίο ήταν κομβικής σημασίας για την Novartis»

Όπως αναφέρει η μάρτυρας στη συνέχεια «ο Φρουζής διατυμπάνιζε διαρκώς ότι η περίπτωση του gillenyia ήταν μεγάλη προσωπική του επιτυχία. Άκουσα τον Φρουζή να ζητάει να διοχετευτούν χρήματα σε μετρητά μέσω της εταιρείας PRESTIGE προς τον Λοβέρδο όπως είχε απαιτηθεί από τον τελευταίο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν γνωρίζει αν τα αμέσως παραπάνω αναφερόμενα από αυτήν, έχουν κάποια σχέση με την εταιρεία «ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ», συμφερόντων Εμμανουήλ Βουλκίδη, η Αικατερίνη Κελέση απάντησε ότι: «Τη συγκεκριμένη περίοδο, όπως και μεταγενέστερα, έβλεπα το Βουλκίδη κατ’ επανάληψη να επισκέπτεται το Φρουζή στις εγκαταστάσεις της Νοβάρτις Ελλάς, όπου του παρέδιδε μεγάλα χρηματικά ποσά σε δεσμίδες.

- Γνωρίζεις από που προέρχονταν αυτά τα χρήματα και για ποιο λόγο δίνονταν στον Φρουζή από τον Βουλκίδη;

Γνωρίζω ότι τα χρήματα που έδινε ο Βουλκίδης στον Φρουζή προέρχονταν από εικονικές και υπερκοστολογημένες διαφημιστικές καταχωρήσεις, τις οποίες η εταιρεία του Βουλκίδη τιμολογούσε στη Νοβάρτις και αφού παρακρατούσε ο ίδιος κάποιο ποσοστό, επέστρεφε στο Φρουζή τα υπόλοιπα στο χέρι. Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση που θυμάμαι ήταν τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας στο ποδοσφαιρικό γήπεδο των Βριλησσίων. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για δωροδοκίες και ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο προορίζονταν να εξυπηρετήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Λοβέρδου.

- Γνωρίζετε αν τα χρήματα αυτά κατέληξαν πράγματι στον τέως υπουργό Λοβέρδο ή σε άλλους κρατικούς αξιωματούχους; Σε θετική περίπτωση πως λάβατε γνώση;

Δεν είδα με τα μάτια μου να δίνονται χρήματα στον τέως υπουργό Λοβέρδο. Όμως γνωρίζω ότι 1) Εγκρίθηκε ταχύτατα και κατ’ εξαίρεση το gilenya, 2) Ο Φρουζής είχε τακτικές τηλεφωνικές και μέσω μηνυμάτων sms επαφές με τον Λοβέρδο, 3) Ο Βουλκίδης και την περίοδο του Λοβέρδου, φρόντιζε να καταχωρούνται στον τύπο άρθρα ενάντια στα μέτρα των περικοπών του Υπουργείου στον τομέα του φαρμάκου. Αυτό το έκανε για να δίνεται η εντύπωση στον κόσμο ότι ο Λοβέρδος ήταν πολέμιος των συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών και έτσι να καλλιεργείται η πολιτική του εικόνα. 5) Άκουσα το Φρουζή να ζητάει να διοχετευτούν χρήματα σε μετρητά, μέσω της εταιρείας PRESTIGE, προς το Λοβέρδο, όπως είχε απαιτηθεί από τον τελευταίο, 6) άκουσα το Φρουζή να λέει ότι έκλεισε το ζήτημα του Λοβέρδου εννοώντας ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά του να λάβει χρήματα σε μετρητά. Με βάση τα παραπάνω θεωρώ βέβαιο ότι χρηματίστηκε ο Λοβέρδος…».
 
Πληροφορίες: DocumentoNews.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA