Στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας - Θερμή υποδοχή στη «Βόρεια Μακεδονία»! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας - Θερμή υποδοχή στη «Βόρεια Μακεδονία»! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) πραγματοποιεί από το πρωί της Τρίτης (02-04-2019) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από πολυμελές υπουργικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες αλλά και τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα...

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα, την οποία, μάλιστα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει ως «ιστορική».

Νωρίτερα, θερμή υποδοχή από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ δέχθηκε στο κυβερνητικό κτήριο των Σκοπίων, ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο ηγέτες προχώρησαν προς τους φωτορεπόρτερ και τους υπουργούς των δύο χωρών, όπου έβγαλαν selfie με το κινητό τηλέφωνο του πρωθυπουργού των Σκοπίων.
Όπως υπογραμμίζει η Αθήνα, η επίσκεψη σηματοδοτεί μία νέα αρχή στις διπλωματικές, οικονομικές, στρατιωτικές και ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών, με στόχο να καταστούν στρατηγικές. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, θα αξιοποιηθούν οι πολλές και σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας και συνανάπτυξης που διανοίγονται ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ θα εξεταστούν και ζητήματα εφαρμογής της Συμφωνίας. «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την εμπέδωση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη, ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης», τονίζουν.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν δέκα υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και άλλοι. Τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στη Βόρεια Μακεδονία συνοδεύει, επίσης, και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το πολιτικό κόστος που φέρει μίλησε στο πρακτορείο MIA ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μια ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια.

Όπως ανέφερε, η Συμφωνία ενέπνευσε πολλούς που υποστήριζαν πως είναι δυνατό να επιλυθούν οι διαφορές των δύο χωρών με αμοιβαίο σεβασμό, χωρίς η μια πλευρά να ταπεινώσει την άλλη.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι υπάρχει πολιτικό κόστος που απορρέει από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς μέρος των Ελλήνων παραμένει επιφυλακτικό απέναντί της.

«Ευθύνη μου και του Ζόραν Ζάεφ είναι να δείξουμε στους λαούς μας ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από το μονοπάτι που ανοίγεται», είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ιστορικής σημασίας την αυριανή επίσκεψή του στα Σκόπια.

«Αν η κυβέρνησή μου φοβόταν το πολιτικό κόστος, δεν θα ήταν σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα οικονομικά προγράμματα, να βρει μια λύση στο ασφαλιστικό σύστημα, να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας, ούτε να προωθήσει τον απαραίτητο διάλογο με την Τουρκία παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ούτε επιπλέον να πραγματοποιήσει ριζοσπαστικές αλλαγές που ήταν απαραίτητες στο πεδίο των ανθρωπιστικών δικαιωμάτων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA