Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ: Έδωσαν τα χέρια Τσίπρας και Θεοχαρόπουλος! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ: Έδωσαν τα χέρια Τσίπρας και Θεοχαρόπουλος! (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, είχε το Σάββατο (06-04-2019) ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Α. Τσίπρα στη Βουλή και έρχεται μετά την απόφαση που έλαβε νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας». 

Επιπλέον, η συνάντηση λαμβάνει χώρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη, το απόγευμα, της Πανελλαδικής Συνάντησης «Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη», στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Mετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter:

«Καλωσορίζουμε τη ΔΗΜΑΡ στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία».

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους και κάνουν γνωστό πως παραιτούνται. 

«Μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές. Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ» γράφουν συγκεκριμένα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA