Τσελέντης: «Υπάρχει πιθανότητα για πιο μεγάλο σεισμό στο Γαλαξίδι» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσελέντης: «Υπάρχει πιθανότητα για πιο μεγάλο σεισμό στο Γαλαξίδι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέες σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη και την Πάτρα ακολούθησαν τον επιφανειακό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Γαλαξίδι...

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στην αναστάτωση που προκαλεί το ξύπνημα του Εγκέλαδου.

Σχετικά με τη μετασεισμική ακολουθία είπε ότι αυτή ήταν απαράδεκτη, ατελής, ελλιπής. «Έχουμε καταγράψει δύο μετασεισμούς,έναν 3,6 και έναν 3,2, αυτοί είναι μηδενικοί, τίποτα. Οπότε ή θα έχουμε ισχυρό μετασεισμό της τάξης του 4,7 ή 4,8 τις επόμενες ημέρες ή υπάρχει υπαρκτή πιθανότητα να έχουμε κάποιο μεγαλύτερο γεγονός... δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα να έχω σεισμό μεγαλύτερο του 5,3" σημείωσε και πρόσθεσε: "Με εξοργίζει αυτό που ακούω 'περιμένουμε δύο 24ωρα' ή 'ένα 24ωρο" αυτά δεν ισχύουν, είναι δικαιολογίες των επιστημόνων έναντι των δημοσιογράφων για να γλυτώσουμε τέτοιου είδους ερωτήσεις, μετά ξεχνιέται το θέμα και όλα ωραία και καλά. Ο προσεισμός μπορεί να είναι αρκετές εβδομάδες πριν, ακόμη και ενάμιση με δύο μήνες πριν. 

Όπως και η μετασεισμική ακολουθία να κρατήσει αρκετό καιρό, όπως στη Ζάκυνθο. Εγώ απλώς θα συνιστούσα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης. Μπαίνουμε και σε τουριστική περίοδο, να μην ξεφύγει καμιά κινδυνολογία και κάνουμε τεράστια ζημιά στον τουρισμό μας», υπογράμμισε ο σεισμολόγος.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA