Ευρωεκλογές 2019: Διαβάστε τη συνέντευξη του Πέτρου Κόκκαλη στο EviaZoom.gr | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ευρωεκλογές 2019: Διαβάστε τη συνέντευξη του Πέτρου Κόκκαλη στο EviaZoom.gr

Συνέντευξη στο EviaZoom.gr παραχώρησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης...

Διαβάστε αναλυτικά:

1. Συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκπροσωπώντας την πολιτική κίνηση "ΚΟΣΜΟΣ". Τι συμβολίζει ο "ΚΟΣΜΟΣ";

Ως κίνηση πολιτών "ΚΟΣΜΟΣ”υιοθετούμε ως πολιτικό πλαίσιο τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Οι Παγκόσμιοι Στόχοι ενσωματώνουν εργαλεία μέτρησης πολιτικών για την αποκατάσταση των κοινωνικών ανισοτήτων, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του πλανήτη, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη συλλογική ευημερία των σύγχρονων κοινωνιών.

Aποτελούν μία παγκόσμια συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα θα φτάσει στο 2030 με όρους που θα διασφαλίζουν τις επόμενες γενιές, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι μία κίνηση πολιτών που εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης. Δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες με κοινωνική δράση σε περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, στον χώρο της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και σε επιστημονικούς τομείς που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο ΚΟΣΜΟΣ ιδρύθηκε με τη φιλοδοξία να συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, της συλλογικής ευημερίας και της προόδου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη. Στόχος μας είναι η προαγωγή των Παγκόσμιων Στόχων και η ένταξή τους στην ατζέντα των πολιτικών διεργασιών στην Ελλάδα και την ΕΕ.

2. Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με το ΣΥΡΙΖΑ;
 
Στην κίνηση "ΚΟΣΜΟΣ” έχουμε ως πυξίδα τον Παγκόσμιο Στόχο 17, ο οποίος ορίζει ως βασικό εργαλείο για την αλλαγή πορείας τη γενικευμένη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Συμμετέχουμε σε συσπειρώσεις κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θέτουν ως προτεραιότητα την υπεράσπιση των αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της διασφάλισης των φυσικών πόρων, της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στο φόβο και τον ακραίο συντηρητισμό.

Με αυτό το σκεπτικό, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου δημοκρατικών δυνάμεων ενόψει των ευρωεκλογών, σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη. Προσερχόμαστε, λοιπόν, στην πλατιά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί αυτό το ψηφοδέλτιο με σκοπό να συμβάλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη, αλλά και στην ηχηρή ανάδειξη των Παγκόσμιων Στόχων ως κεντρική προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

3. Αν εκλεγείτε ευρωβουλευτής, ποια ζητήματα θα επιδιώξετε να αντιμετωπίσετε άμεσα;

Το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, γιατί αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα, δεν έχουμε άλλα περιθώρια να μένουμε αδρανείς. Η διακυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με την τελευταία έκθεσή της, κατέστησε σαφές ότι έχουμε μόλις 11 χρόνια για να μειώσουμε στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συγκρατήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε επίπεδο όπου είναι δυνατή η συνέχεια του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης ως υπαρξιακά για το ανθρώπινο είδος και πιστεύω ότι πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στην πολιτική ατζέντα της ΕΕ και φυσικά παγκοσμίως. Αυτό είναι το πρόσημο της υποψηφιότητάς μου και για αυτά τα θέματα θα αγωνιστώ αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, για να τους εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο.

4. Ποια είναι η άποψή σας για τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική; Πιστεύετε ότι το λεγόμενο braindrain έχει οδηγήσει τους νέους ανθρώπους να αδιαφορούν και να απέχουν από την πολιτική;
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν στο πλαίσιο μιας παγκόσµιαςοικονοµικής κρίσης και βίωσαν τα δεινά της ύφεσης στην Ελλάδα των μνημονίων. Πιστεύω πως οι νέοι αυτοί θα αποτελέσουν τη γενιά της μεγάλης ανατροπής. Οι νέοι άνθρωποι με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους θα καθορίσουν το μέλλον. Ναι, οι προκλήσεις για τους νέους είναι πολλές, ωστόσο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται στην οικονομία, την τεχνολογία και την κοινωνία, σε συνδυασμό με το πρόσταγμα του αειφορικού μετασχηματισμού της οικονομίας, αποτελούν εργαλεία για μια νέα μορφή ανάπτυξης που τα νέα παιδιά αντιλαμβάνονται αμεσότερα. Ακόμη, η τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα για αυξημένη διαφάνεια και αμεσότερη συμμετοχή των πολιτών. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς. Αποτελεί χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, που θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων στην πολιτική.

5. Ποια είναι η σχέση σας σήμερα με τον Ολυμπιακό;
 
Ο Ολυμπιακός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, είναι η ομάδα μου. Η ενασχόλησή μου με το Σύλλογο, μου δίδαξε πολλά και χρήσιμα μαθήματα. Αισθάνομαι περήφανος που συνέβαλα στον εκσυγχρονισμό και την καταξίωση του Ολυμπιακού ως του μεγαλύτερου Συλλόγου στη χώρα. Όπου και να βρεθώ θα συνεχίσω να παρακολουθώ και να υποστηρίζω τον Ολυμπιακό, όπως κάνει κάθε ένα από τα χιλιάδες μέλη του.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA