Ευρωεκλογές 2019: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ευρωεκλογές 2019: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση (ΦΩΤΟ)

Σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής...

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με οριακό προβάδισμα έναντι της Χρυσής Αυγής.

Πρόθεση ψήφου

Αναλυτικά:

ΝΔ: 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1%
ΚΙΝΑΛ: 5,6%
ΧΑ: 5%
ΚΚΕ: 4,8%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 27% σε μικρή απόσταση από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ακολουθεί με 24% αλλά και οι δύο υστερούν έναντι του… κανένας (32%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στις θετικές γνώμες με 42% έναντι 33% του Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά αρνητικών ψήφων.

Από 3,4% μέχρι και 12,6% μπορεί να κυμανθεί η διαφορά

Σύμφωνα με τη μέτρηση της Metron κατώτατο όριο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το 21,8% και ανώτατο το 26,2%. Αντίστοιχα για τη ΝΔ το κατώτατο είναι 29,6% και ανώτατο το 34,4%, ποσοστό που στις εθνικές εκλογές αγγίζει την αυτοδυναμία. 
 
Με αυτά τα δεδομένα, εφόσον η ΝΔ πιάσει το κατώτατο όριο και ο ΣΥΡΙΖΑ το ανώτατο, η διαφορά τους θα κυμανθεί στο 3,4%. Αν, αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίξει το κατώτατο όριο και η ΝΔ το ανώτατο, τότε η διαφορά μπορεί να κυμανθεί ακόμη και στο 12,6%.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA