Κύμη - Αλιβέρι: Με μήνυση απαντά ο Μπουραντάς στις καταγγελίες του Θωμά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύμη - Αλιβέρι: Με μήνυση απαντά ο Μπουραντάς στις καταγγελίες του Θωμά

Συκοφαντίες χαρακτηρίζει ο Θανάσης Μπουραντάς τα όσα κατήγγειλε ο Δημήτρης Θωμάς σε ανακοίνωση που απέστειλε προς το EviaZoom.gr ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου...

Στην ανακοίνωση μάλιστα επισυνάπτεται και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Θανάσης Μπουραντάς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας κατά του Δημήτρη Θωμά και κατά οποιουδήποτε (ιστοσελίδων κ.α.) που δημοσιεύει τα τις καταγγελίες με τα έγγραφα του Θωμά,κάτι που προξενεί εντύπωση και ερωτηματικά για την στάση του Θανάση Μπουραντά ο οποίος ζητούσε και την αυτόφωρη διαδικασία όσων κατηγορούνται από τον ίδιο!!

Οι καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν και στο EviaZoom.gr, -το οποίο είναι γνωστό και το έχει αποδείξει περίτρανα ότι δεν εκφοβίζεται ούτε στο ελάχιστο από την βιομηχανία μηνύσεων από οποιουσδήποτε-, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι ο Θανάσης Μπουραντάς είναι κατηγορούμενος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε δίκη που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου 2019, κάτι που είναι πέρα για πέρα αληθές.

Άρα για ποιες συκοφαντίες μιλάει ο κ. Μπουραντάς και ο blogger - υπεύθυνος του γραφείου τύπου του που έχει προσληφθεί με παχυλό μισθό και έχει σε βάρος του αρκετές μηνύσεις για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και όχι μόνο;  

Αναφερόμαστε αποκλειστικά στις καταγγελίες που δημοσίευσε το EviaZoom.gr. (δείτε ΕΔΩ ξανά το δημοσίευμα του EviaZoom.gr με τις σχετικές καταγγελίες).

Είναι δικαίωμα του Θανάση Μπουραντά να δηλώνει αθώος και να αμφισβητεί τις κατηγορίες, όμως γιαυτό σωστά μεν εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση που θα έπρεπε όμως να έχει να κάνει αποκλειστικά με τις κατηγορίες και τους καταγγέλοντες ενώ για τα υπόλοιπα θα πρεπε να απευθυνθεί αποκλειστικά στον αρμόδιο Εισαγγελέα που άσκησε δίωξη σε βάρος του.

Επίσης είναι περιττό να ειπωθεί ότι το EviaZoom.gr δεν υιοθετεί (εκτός από τα ρεπορτάζ του), τις καταγγελίες πολιτών και οποιοδήποτε προσωπικών προσώπων που δημοσιεύονται. 

Να μην λησμονούν ο κ. Μπουραντάς και το γράφειο τύπου του ότι όταν ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον Δημήτρη Θωμά, το EviaZoom.gr ήταν από τα πρώτα ειδησεογραφικά sites που το έγραψε. Δεν σημαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο ότι είναι και ένοχος ο κατηγορούμενος! Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι ουδέποτε ο Δημήτρης Θωμάς καταφέρθηκε εναντίον του EviaZoom.gr  αλλά και οποιουδήποτε άλλου δημοσιογραφικού μέσου για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, εκδίδοντας απλά μία ανακοίνωση που είχε να κάνει με τις κατηγορίες και όχι αυτών που τις δημοσιεύει.

Διαβάστε τι αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απαντητική ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου:

«Τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου διανέμονται έντυπα με ψευδές και άκρως συκοφαντικό περιεχόμενο για την τιμή, την υπόληψη και τη πολύχρονη πολιτική σταδιοδρομία του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα ίδια φυλλάδια και εφημερίδες των νέων οριζόντων συκοφαντικού περιεχομένου μοιράζουν οι υποψήφιοί του σε λαϊκές αγορές κατά χιλιάδες ενώ είναι και αναρτημένα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του στο Αυλωνάρι..

Για το λόγο αυτό εκτός από τη μήνυση για ψευδή καταμήνυση που έχει καταθέσει εναντίον Δημητρίου Θωμά και Ευάγγελου Μάγειρα, ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς κατέθεσε στις 16 Μαΐου και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διανομή συκοφαντικού υλικού και ζητούσε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ενημερώθηκε το Α.Τ. Αλιβερίου ότι υπάρχει και φυλλάδιο συκοφαντικού περιεχομένου αναρτημένο στα τζάμια στο εκλογικό κέντρο Αυλωναρίου και παρά την τηλεφωνική διαβεβαίωση που έλαβαν συνεργάτες του δημάρχου ότι τα φυλλάδια αυτά έχουν αφαιρεθεί, διαπιστώθηκε ότι εξακολουθούν να είναι αναρτημέναεπί δυο συνεχείς ημέρες παρά την κατάθεση της μήνυσης …

Παράλληλα στις 17 Μαΐου (μία μέρα μετά την κατάθεση της μήνυσης) μια ακόμα ιστοσελίδα eviazoom ανήρτησε το εν λόγω συκοφαντικό κείμενο.
 
Διαπιστώνουμε ότι επί δυο ημέρες τώρα η διανομή των συγκεκριμένων εντύπων συνεχίζεται κανονικά και με την ίδια ένταση χωρίς να έχουν εφαρμοστεί οι διαδικασίες που προβλέπονται και ενώ βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών στις οποίες ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου είναι υποψήφιος
 
Παραθέτουμε το κείμενο της μήνυσης που έχει κατατεθεί και δηλώνουμε πως θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο φορέα για την προστασία της τιμής και της υπόληψης του δημάρχου, ο οποίος στην ενασχόληση του με τα κοινά πάνω από τέσσερις δεκαετίες δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε κανένα να τον σπιλώνει και να τον διασύρει με τέτοιο τρόπο.

Παρατίθεται αυτούσιοτο κείμενο της μήνυσης του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
(ΔΙΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ)

Μ Η Ν Υ Σ Η

Αθανασίου Μπουραντά του Γεωργίου και της Βασιλικής, Δήμαρχου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας, κατοίκου Αλιβερίου (οικισμός ΝΗΡΕΑ), οδός Αχιλλέως, αρ. 13, γεννηθέντος στην τοπική κοινότητα Ζαράκων της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στις 20-9-1945, κατόχου του υπ' αρ. ΑΕ 481479/7-12-2006 Α.Δ.Τ., που εκδόθηκε από το Τ.Α. Χαλκίδας και με Α.Φ.Μ. 007274044.

Κ Α Τ Α

1. Δημητρίου Θωμά του Γεωργίου, κατοίκου Κύμης Ευβοίας, με Α.Φ.Μ.: 022013890.
2. Κατά παντός άλλου τρίτου διακινητή με φυσικό και ηλεκτρονικό τρόπο των επισυναπτόμενων συκοφαντικών εγγράφων.

<*><*><*><*><*><*>

Κύριε Εισαγγελέα,
Τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου διανέμονται έντυπα με το επισυναπτόμενο ψευδές και άκρως συκοφαντικό περιεχόμενο για την τιμή, την υπόληψη και τη πολύχρονη πολιτική σταδιοδρομία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση...»


Υ.Γ.: Για την συγκεκριμένη ανακοίνωση ήδη έχουν κατατεθεί μηνύσεις για τα αδίκηματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της ψευδής καταμήνυσης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA