Προηγούμενες Δημοτικές εκλογές στην Εύβοια: Άλλοι πανηγύριζαν την πρώτη Κυριακή και άλλοι εκλέχθηκαν την δεύτερη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Προηγούμενες Δημοτικές εκλογές στην Εύβοια: Άλλοι πανηγύριζαν την πρώτη Κυριακή και άλλοι εκλέχθηκαν την δεύτερη!

Της ...ανατροπής είχε γίνει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014 σε αρκετούς Δήμους της Εύβοιας...

Αυτός είναι και ο λόγος που κρατούν «μικρό καλάθι» οι υποψήφιοι δήμαρχοι που επικράτησαν πριν λίγα 24ωρα στο πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, άσχετα αν οι πολιτικές συγκυρίες διαφέρουν.

Την πρώτη Κυριακή οι δημότες ψηφίζουν με σταυρό τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του κάθε συνδυασμού και την δεύτερη Κυριακή γίνεται κάτι διαφορετικό. Οι ψηφοφόροι δεν βάζουν σταυρό και ψηφίζουν μόνο πρόσωπα, δηλαδή τον πρώτο ή δεύτερο υποψήφιο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη. 

Άρα τα πάντα μπορούν να συμβούν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019 καθώς είναι μία νέα ψηφοφορία που αρχίζει στην ουσία από την αρχή.

Τι είχε συμβεί στο Δήμο Χαλκιδέων

Την πρώτη Κυριακή ο Θανάσης Ζεμπίλης με ποσοστό 40.81% είχε κερδίσει τον Χρήστο Παγώνη που είχε λάβει 30.63%. Την δεύτερη Κυριακή ωστόσο ο Χρήστος Παγώνης αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 51.23% επί του Θανάση Ζεμπίλη που πήρε 48.76%.

Στο Δήμο Ερέτριας

Επίσης την πρώτη Κυριακή, ο Βασίλης Βελέντζας με ποσοστό 45.3% κέρδισε την Αμφιτρίτη Αλημπατέ που έλαβε 32.69%. Ωστόσο την δεύτερη Κυριακή, η Αμφιτρίτη Αλημπατέ, (η οποία βγήκε τρίτη και έμεινε εκτός δεύτερου γύρου στις 26 Μαϊου), πήρε 50.92%  και κέρδισε τον Βελέντζα που έλαβε  49.07% στις εκλογές του 2014.

Στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων

Τα ίδια και εκεί! Ο Γιάννης Μπουροδήμος με ποσοστό 42.3% επικράτησε την πρώτη Κυριακή του Γιώργου Ψαθά που είχε πάρει 32.11%. Ο τελευταίος ωστόσο ήταν αυτός που πανηγύρισε την δεύτερη Κυριακή. Νίκησε με ποσοστό 56.72% έναντι 43.27% που πήρε ο Μπουροδήμος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA