Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν στην Ελλάδα την Κυριακή - Την «γλίτωσε» η Εύβοια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πάνω από 10.000 κεραυνοί έπεσαν στην Ελλάδα την Κυριακή - Την «γλίτωσε» η Εύβοια!

Έντονη κακοκαιρία σημειώθηκε την Κυριακή (16-06-2019) σε αρκετές περιοχές της χώρας, πλην της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας που δεν επηρεάστηκαν όπως αναμενόταν...

Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των κεραυνών που κατέγραψε την Κυριακή το σύστημα ανίχνευσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr «ZEUS», με περισσότερους από 10.000 κεραυνούς πανελλαδικά μέσα σε διάστημα μόλις 12 ωρών.

Ο συνδυασμός των θερμών και υγρών επιφανειακών αέριων μαζών με την ισχυρή αστάθεια πάνω από τη χώρα μας, δηλαδή την απότομη πτώση της θερμοκρασίας με το ύψος, οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό καταιγίδων. Λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής οι πρώτες αναπτύξεις καταιγίδων παρατηρήθηκαν στην Πίνδο και στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ γρήγορα επεκτάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Το MEGA για το βίντεο - ντοκουμέντο του EviaZoom.gr με την διάρρηξη - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το δελτίο ειδήσεων και την εκπομπή «LIVE NEWS»

Στα πρώτα θέματα του δελτίου ειδήσεων του MEGA και της εκπομπής «LIVE NEWS» του Νίκου Ευαγγελάτου, μεταδόθηκε το βίντεο - ντοκουμέντο ...

Βίντεο - Ρεπορτάζ