Ένας μικροβιολόγος και ένας Δικαστής (αντιπρόεδρος) του Αρείου Πάγου στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ένας μικροβιολόγος και ένας Δικαστής (αντιπρόεδρος) του Αρείου Πάγου στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ)

Νέος Υπουργός Δικαιοσύνης ο μικροβιολόγος - ιατρός από την Καρδίτσα, Κώστας Τσιάρας...

Στην κυβέρνηση Σαμαρά είχε οριστεί Υφυπουργός Εξωτερικών μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013. Αργότερα, διετέλεσε Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τον Ιανουάριο του 2016 προτάθηκε για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Τσιάρας...

Παράλληλα, νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Δικαστής Δημήτρης Κράνης, ο οποίος ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, έως την 30η Ιουνίου 2019, πριν από 8 μέρες δηλαδή, οπότε και έληξε η θητεία του στο δικαστικό σώμα.

Επίσης ήταν Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών

Ο Δημήτρης Κράνης ήταν Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών και Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, έως την 30η Ιουνίου 2019, πριν από 8 μέρες δηλαδή, οπότε και έληξε η θητεία του στο ανώτατο δικαστήριο και στο δικαστικό σώμα.

Το 2017 μάλιστα βρέθηκε μία «ανάσα» από τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, την οποία κατέλαβε τελικά ο Βασίλειος Πέππας.

Ο Δημήτρης Κράνης... 
Η υπουργοποίηση του Δημήτρη Κράνη προκάλεσε και αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει σε ανακοίνωση του:

«Ο κ. Μητσοτάκηςόλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου» .

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA