Επεισόδιο Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Παρισιού - Καταθέτει μήνυση για αστυνομική βία (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Επεισόδιο Βαρουφάκη με αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Παρισιού - Καταθέτει μήνυση για αστυνομική βία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τη γαλλική αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Παρισιού το πρωί του Σαββάτου (13-07-2019), έπειτα από επεισόδιο με έναν Γάλλο αστυνομικό, ο οποίος υπηρετεί εκεί...

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μόλις είχε φτάσει στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ», με πτήση από την Αθήνα, όταν ένας αστυνομικός που στεκόταν κοντά στη ράμπα εξόδου από το αεροσκάφος ζήτησε να ελέγξει το διαβατήριό του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπάκουσε, αλλά ο αστυνομικός του άφησε λίγο χώρο όταν προσπάθησε να περάσει.

«Τη στιγμή που ακούμπησαν οι αγκώνες μας, αντέδρασε βίαια», είπε ο Γ. Βαρουφάκης στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Με κακομεταχειρίστηκε, χρησιμοποιώντας σωματική βία», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ο αστυνομικός τον έσπρωξε, άρπαξε το διαβατήριό του και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο.

Στο σημείο κλήθηκαν δύο ανώτεροι αστυνομικοί, προτού επιστραφεί το διαβατήριο στον Γ. Βαρουφάκη.

«Επίσημα ζητώ μια επίσημη απολογία από τη γαλλική αστυνομία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Από την άλλη, ο αστυνομικός δήλωσε ότι επίσης σκοπεύει να κάνει καταγγελία σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην ερώτησή για το εάν θα χρησιμοποιήσει τη νομική οδό, καταθέτοντας μήνυση, η απάντησή του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν απόλυτα θετική. Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει την είδηση ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ότι επίσης σκοπεύει να κάνει καταγγελία σε βάρος του ιδίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαμογέλασε και είπε: «Για ποιον λόγο; Επειδή αντέδρασα στην ανούσια άσκηση βίας του εις βάρος μου;».

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Levante δημοσίευσε το βίντεο από αυτό το επεισόδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA