Τα Δικαστήρια Χαλκίδας έχουν παρελθόν στην ατιμωρησία των αστυνομικών - Ο ερωτικός δεσμός με την Εισαγγελέα και η προκλητική αθώωση για την δολοφονία 49χρονης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τα Δικαστήρια Χαλκίδας έχουν παρελθόν στην ατιμωρησία των αστυνομικών - Ο ερωτικός δεσμός με την Εισαγγελέα και η προκλητική αθώωση για την δολοφονία 49χρονης!

Με αφορμή την υπόθεση Κορκονέα και τα περί αστυνομικής αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που είναι επίκαιρα όσο ποτέ, θυμηθήκαμε τα όσα έχουν διαδραματιστεί κατά καιρούς και στα Δικαστήρια Χαλκίδας σε υποθέσεις με πρωταγωνιστές αστυνομικούς που έτυχαν προκλητικής ευνοϊκής αντιμετώπισης...

Μία από τις κραυγαλέες περιπτώσεις ήταν η αθώωση του 38χρονου αστυνομικού της Τροχαίας Χαλκίδας, ο οποίος, -όπως αποκαλύφθηκε μετά από χρόνια-, σκηνοθέτησε τροχαίο και δολοφόνησε την 49χρονη Αλβανίδα ερωμένη του στη περιοχή του Σχηματαρίου. 
 
Το περιστατικό έγινε το 2011. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο της Χαλκίδας, το οποίο τον είχε αθωώσει για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ωστόσο μετά από καιρό ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης και το 2017 έγινε νέο δικαστήριο όπου ήρθε η καταδίκη για τον αστυνομικό. (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα ρεπορτάζ για την τρομακτική υπόθεση).

Όσον αφορά τα μικρότερα αδικήματα (ξυλοδαρμούς, κλοπές κ.α.) με κατηγορούμενους αστυνομικούς, οι περισσότεροι έχουν αθωωθεί στα Δικαστήρια Χαλκίδας. Όσο και να προσπαθεί κάποιος να θυμηθεί κάποια καταδίκη αστυνομικού δεν μπορεί να βρει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, άσχετα αν υπάρχουν περιπτώσεις που ενδεχομένως κάποιοι να έχουν κατηγορηθεί άδικα, αλλά σε όλες;

Ο ερωτικός δεσμός του Αξιωματικού της Αστυνομίας με Εισαγγελέα που υπηρετεί στα Δικαστήρια Χαλκίδας...

Ένα άλλο θέμα είναι η προσωπική ζωή των Δικαστών και Εισαγγελικών Λειτουργών, η οποία έχει απασχολήσει αρκετές φορές την δημοσιότητα, όπως π.χ, η σχέση της Τζένης Χειλουδάκη με τον Εισαγγελέα Γιώργο Σακελλαρόπουλο, ο οποίος στο τέλος έχασε το αξίωμα του.

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr, -αλλά είναι και ευρέως γνωστό σε μεγάλο κύκλο ανθρώπων-, Αξιωματικός της Αστυνομίας που υπηρετεί χρόνια στην Εύβοια διατηρεί δεσμό, εδώ και πολύ καιρό, με γυναίκα Εισαγγελέα που υπηρετεί στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Μάλιστα, -κατά μαρτυρίες-, η σχέση τους έχει επισημοποιηθεί και κατά καιρούς έχουν βρεθεί σε κοινή παρέα με άλλους Δικαστές και Εισαγγελείς της πόλης.

Κατά την κρίση μας λοιπόν, μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, και η ευχή όλων είναι να ζήσουν και να ευτυχήσουν...

Ωστόσο τίθενται ορισμένα ερωτήματα ως προς το δημόσιο συμφέρον, και βάσει των Κώδικα Δεοντολογίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών που διέπεται από την δικαστική ανεξαρτησία, την αμεροληψία, την ακεραιότητα, την ευπρέπεια και την διαφάνεια.

Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι:

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι δίκαιη μία δίκη ανάμεσα σε πολίτες και αστυνομικούς της Εύβοιας ειδικά αν θα είναι στην Έδρα η συγκεκριμένη Εισαγγελέας; Θα τηρηθούν ίσες αποστάσεις ή θα κυριαρχήσουν άλλα συναισθήματα;

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA