Χαλκίδα: Πρεμιέρα για το παζάρι της Αγίας Παρασκευής - Φθίνει χρόνο με το χρόνο... | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Χαλκίδα: Πρεμιέρα για το παζάρι της Αγίας Παρασκευής - Φθίνει χρόνο με το χρόνο...

Το παζάρι της Αγίας Παρασκευής άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή (26-07-2019) και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου 2019...

Η τέλεση της εμποροπανήγυρης της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα αναφέρεται σε Βασιλικό Διάταγμα στις 21 Μαρτίου του 1857, ενώ επίσης με Βασιλικό Διάταγμα στις 19/7/1939, η 26η Ιουλίου (εορτασμού της Αγίας Παρασκευής) καθιερώνεται ως επίσημη θρησκευτική εορτή και αργία.

Η εμποροπανήγυρη πραγματοποιείται στο Πάρκο του Λαού.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και δεν προσφέρει αυτά που προσέφερε κάποτε.

Το μόνο που μπορεί να προσελκύει ακόμη είναι το λούνα πάρκ που δίνει τη δική του ψυχαγωγία στα μικρά παιδιά.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των ταβερνών της περιοχής και φυσικά ο Δήμος Χαλκιδέων που εισπράττει χιλιάδες ευρώ από τα ενοίκια των χώρων αναψυχής, των παραγκών και του λούνα παρκ.

Κατά κοινή ομολογία λοιπόν, απαιτείται σημαντική αναβάθμισή από τη νέα Δημοτική Αρχή για να μπορέσει να συνεχιστεί ως «θεσμός» το Παζάρι της Αγίας Παρασκευής.

Νέο «χαστούκι» του ΣτΕ: Παράνομα τα εξοχικά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη Βόρεια Εύβοια

Παράνομο έκριναν ξανά οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι είναι το πολεοδομικό σχέδιο οικισμού στη Βόρεια Εύβοια των συναδέλφων τους, της Ένωσης...

Βίντεο - Ρεπορτάζ