Καταγγελία για τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού: Αρνήθηκαν την παρουσία ναυαγοσώστη σε παραλία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καταγγελία για τον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού: Αρνήθηκαν την παρουσία ναυαγοσώστη σε παραλία!

Μια απίστευτη και ταυτόχρονα σοβαρή καταγγελία έφτασε στο EviaΖoom.gr και αφορά την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού...

Μια καταγγελία, που αν ευσταθεί, βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες λουόμενους στη πιο γνωστή λουτρόπολη της Βόρειας Εύβοιας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη περιοχή «Φτέρη» της Αιδηψού, ο ιδιοκτήτης παραλιακού beach bar προχώρησε στην αναμόρφωση της παραλίας και τοποθέτησε και έναν «πύργο» όπου θα ήταν το παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη. Μάλιστα, ήταν έτοιμος να αναλάβει ο ίδιος το κόστος του μισθού του ναυαγοσώστη.

Όμως είχε υπολογίσει χωρίς την Δημοτική Αρχή… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού του… αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι «σε απόσταση περίπου 100 μέτρων στην ίδια παραλία υπάρχει πύργος ναυαγοσώστη και δεν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη».

Το επιτόπιο ρεπορτάζ όμως και οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής έδειξαν ότι «πύργος» υπάρχει μεν αλλά είναι σε άθλια κατάσταση και η τελευταία φορά που ανέβηκε ναυαγοσώστης ήταν την δεκαετία του 90΄ όταν οι λουόμενοι έβλεπαν την τηλεοπτική σειρά «Baywatch» με την Παμελα Άντερσον.

Μια τεράστια παραλία χωρίς ναυαγοσώστη, όπως γίνεται κατανοητό, βάζει σε κίνδυνο χιλιάδες λουόμενους καθώς καθημερινά υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να χρειαστεί την βοήθεια του.

Κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι «στην Αιδηψό, λόγω του ιαματικού τουρισμού, έρχονται πολλοί ηλικιωμένοι μαζί με τα εγγόνια τους. Πολλοί είναι αυτοί που δεν είναι τόσο δεινοί κολυμβητές και σίγουρα ένας ναυαγοσώστης θα είναι απαραίτητος».

Το ερώτημα είναι, εφόσον η καταγγελία ευσταθεί, αν η νέα Δημοτική Αρχή, που αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου, θα θελήσει να αφήσει πίσω της τέτοιες πρακτικές και να μετατρέψει την συγκεκριμένη παραλία σε έναν ασφαλή προορισμό για μικρούς και μεγάλους.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA