Πυρκαγιά στην Εύβοια: Αρνείται κάθε ανάμειξη με τον εμπρησμό ο 33χρονος ύποπτος που καταγγέλλει πιέσεις και απειλές - Είχε κατηγορηθεί πέρυσι για 9 πυρκαγιές αλλά αθωώθηκε για τις επτά (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Αρνείται κάθε ανάμειξη με τον εμπρησμό ο 33χρονος ύποπτος που καταγγέλλει πιέσεις και απειλές - Είχε κατηγορηθεί πέρυσι για 9 πυρκαγιές αλλά αθωώθηκε για τις επτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για τον 33χρονο που διαμένει στο χωριό Σταυρός, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2018 ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, για 9 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το περσινό καλοκαίρι σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων... 

Ακολούθως είχε οδηγηθεί στον Ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος τον προφυλάκισε. 

Ωστόσο, όπως είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr, πριν 1,5 μήνα, (δείτε ΕΔΩ), η υπόθεση με τους 9 εμπρησμούς εκδικάστηκε στα Δικαστήρια Χαλκίδας και συγκεκριμένα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, όπου το δικαστήριο τον καταδίκασε για 2 εμπρησμούς σε φυλάκιση 2 ετών και τριών μηνών με τριετή αναστολή, ενώ για τους άλλους 7 αθωώθηκε. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την αποφυλάκιση του, αλλά η ιστορία έχει και συνέχεια καθώς φέρεται να είναι ανάμεσα στους υπόπτους που προκάλεσαν την προ ημερών καταστροφική φωτιά που έκαψε σχεδόν 24.000 στρέμματα στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων. 

Μέχρι στιγμής πάντως δεν κατηγορείται επίσημα από την Πυροσβεστική και από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, την στιγμή που είναι και νωπή η αθώωση του για τις 7 από τις 9 πυρκαγιές που τον είχαν οδηγήσει και στη φυλακή αδίκως, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. 

Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν επιβεβαιώνουν το άλλοθι του 33χρονου, ο οποίος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν αρκετά μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς, ενώ το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, τον θέλει να βρίσκεται στο χωριό του εκείνη την ώρα. 

Τι δήλωσε ο 33χρονος 

Ο νεαρός άνδρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την πύρινη λαίλαπα και μάλιστα, όπως είπε, βρισκόταν μαζί με συγγενικά του πρόσωπα και παρατηρούσε τους καπνούς της πυρκαγιάς ευρισκόμενος στο χωριό Κατούνια που απέχει 25 χιλιόμετρα από τον Σταυρό. 

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν και αυτά… Τι ώρες και τέτοια…Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν… Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω…», υποστηρίζει. 

Ο 33χρονος δήλωσε πως ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω καταδίκης του το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισά του, ενώ για τους ακόμη 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις. 

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία… Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα… με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA