Επίδομα ενοικίου: Ποιοι πρέπει να κάνουν πάλι αίτηση για να μην το χάσουν | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι πρέπει να κάνουν πάλι αίτηση για να μην το χάσουν

Διορία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για να κάνουν εκ νέου αίτηση για το επίδομα στέγασης έχουν χιλιάδες δικαιούχοι...

Η διορία αφορά όσους είχαν κάνει τις αιτήσεις τους εντός του Μαρτίου του 2019, καθώς συμπληρώνεται αυτόν τον μήνα το εξάμηνο ισχύος τους.
 
Εάν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, που γίνονται, λάβατε το μήνυμα ότι «η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα», τότε πρέπει να υποβάλλετε ξανά την αίτηση.

Αντίθετα, εάν σας εμφανίζεται το μήνυμα «Η έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο», τότε σημαίνει ότι διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι η αίτηση εξακολουθεί να πληρεί τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος και ανανεώθηκε αυτόματα.

 

Σημειώνεται πως για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά την αίτηση του μέσω του διαδικτυακού ιστοτόπου του προγράμματος, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Το επίδομα αντιστοιχεί σε 70 ευρώ τον μήνα για τον δικαιούχοι, συν 35 ευρώ επιπλέον για κάθε μέλος του νοικοκυριού. 

Για τη χορήγησή του υπάρχουν εισοδηματικά κριστήρια, με ανώτατο τις 21.000 ευρώ ετησίως, περιουσιακά κριτήρια, με ανώτατο ποσό τις 180.000 ευρώ, αλλά και κριτήρια διαμονής (να μένει μόνιμα τουλάχιστον μία πενταετία στη χώρα).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA