Μορφούλα Ντώνα: Το ΓΕΕΘΑ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεσή της | EviaZoom.gr - Εύβοια News
VIANEX
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Μορφούλα Ντώνα: Το ΓΕΕΘΑ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεσή της

Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στην διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση της υπολοχαγού Ντώνα, αναφορικά με την δυνατότητα συμμετοχής της σε αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με την άδεια της Ολυμπιονίκη Μορφούλας Ντώνα. Η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο, στο σήριαλ δημοσιότητας που εντέχνως δημιουργήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει και διενεργείται Ένορκη Διοικητική Έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αντικείμενο της ΕΔΕ είναι να διακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους στην υπολοχαγό Ντώνα αντί της άδειας που είχε αιτηθεί προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της αθλήτριας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής καθώς επίσης για την μετάβαση και παραμονή της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου διεξάγεται, χορηγήθηκε απλή άδεια στελέχους.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγεται η αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού αναζητούνται πέραν των ευθυνών και τυχόν κενά στην υφιστάμενη διαδικασία.

Επιπλέον εκτός από το σκέλος των ευθυνών που πιθανώς να αναδείξει το σκανάρισμα στην εσωτερική αλυσίδα, ζητούμενο αποτελεί η καταγραφή όλων των δεδομένων που αφορούν στην επίμαχη υπόθεση.

Για παράδειγμα εάν έχει επέλθει η αλλαγή στο στάτους της Ολυμπιονίκη μας (αθλήτρια => προπονήτρια) και κατά τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων πιθανώς να οδήγησε επί της αρχής στην απόρριψη της άδειας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα