Στερεά Ελλάδα - Καραβόμυλος: «Προχωρά κανονικά η κατασκευή του hot spot», λέει ο Χρυσοχοϊδης - Δεν τον έπεισε ο Σπανός και αναλαμβάνουν πλέον οι κάτοικοι! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
ΥΔΑΤΟΡ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Στερεά Ελλάδα - Καραβόμυλος: «Προχωρά κανονικά η κατασκευή του hot spot», λέει ο Χρυσοχοϊδης - Δεν τον έπεισε ο Σπανός και αναλαμβάνουν πλέον οι κάτοικοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη πρωινή σύσκεψη που έγινε πριν λίγα 24ωρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων στον Καραβόμυλο, συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και η δήμαρχος Στυλίδας...
 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα του Σπανού και των λοιπών με αποτέλεσμα να προχωρήσει την κατασκευή του hot spot στο στρατόπεδο του Καραβόμυλου.

Τι αποφάσισαν στη λαϊκή συνέλευση οι κάτοικοι

Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/9) στην πλατεία Καραβομύλου, πήραν μέρος εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Οι κάτοικοι δεν δέχονται τις ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού, ενώ δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων.

Γενικότερα αξιολογούν ως πρόχειρη λύση τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου που δε λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία και τις παρενέργειες που θα φέρει στην ανάπτυξη του τόπου.

Όπως ειπώθηκε στη συγκεκριμένη συνέλευση, οι κάτοικοι φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά και του λιμανιού της Στυλίδας, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια Χρυσοχοΐδη. 

Γενικότερα συμφώνησαν σε μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις αναγκάζοντας το υπουργείο να αλλάξει τα σχέδια που έκανε ερήμην των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας. Μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν επίσης στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεση για αγώνα.

ΒΙΝΤΕΟ

Χαλκίδα: Νέα εξέλιξη! Διαγνώστηκαν με κορονοϊό δύο συγγενείς του δικηγόρου Θανάση Λιαγκάκη που νοσηλεύεται στο «Σωτηρία» (ΦΩΤΟ)

  Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο γνωστός Χαλκιδέος δικηγόρος, Θανάσης Λιαγκάκης, ο οποίος, -όπως αποκάλυψε το Evia Zoom...

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ