Τον άφησαν ...σύξυλο! Δύο ανεξαρτητοποιήσεις με το «καλημέρα» από την παράταξη του Καθαροσπόρη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τον άφησαν ...σύξυλο! Δύο ανεξαρτητοποιήσεις με το «καλημέρα» από την παράταξη του Καθαροσπόρη (ΦΩΤΟ)

11 δημοτικούς συμβούλους είχε εκλέξει ο συνδυασμός «Λύση Τώρα» του Βασίλη Καθαροσπόρη που κατέλαβε την τρίτη θέση στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Χαλκιδέων στις 26 Μαΐου 2019...

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, δύο δημοτικοί σύμβουλοι αποχώρησαν από την παράταξη του Βασίλη Καθαροσπόρη και ανεξαρτητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα η «Λύση Τώρα» να εκπροσωπείται πλέον από 9 άτομα.

Πρόκειται για την Βασιλική Κόντου - Πιτσινή και τον Γιώργο Πάνο.

Οι λόγοι της διπλής αποχώρησης δεν έχουν ανακοινωθεί, ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από τον Βασίλη Καθαροσπόρη:

«Το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ δημιουργήθηκε από τους πολίτες για τους πολίτες με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στο Δήμο Χαλκιδέων τόσο εντός όσο και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Αποφασίσαμε όλοι από κοινού να αφήσουμε εκτός του κινήματος τις κομματικές μας ταυτότητες και να μην κινηθούμε, ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά μόνο μπροστά για το καλό της πόλης μας υπηρετώντας εμφατικά και με κάθε τρόπο το συμφέρον των Χαλκιδέων. Μία συνειδητή απόφαση που τελικά φάνηκε, πως δεν ήταν αρεστή από κάποιους. Η ευθύνη του να κινείσαι χωρίς “γραμμές” και καθοδηγητές είναι και βαριά και μεγάλη και δεν δύναται να τη φέρουν όλοι.

Κάθε παράταξη λειτουργεί συλλογικά και πλειοψηφικά στα πλαίσια της δημοκρατίας και σύμφωνα με το δικό της αξιακό κώδικα. Το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ αποφάσισε να λειτουργεί από την πρώτη μέρα βάσει κοινών αποφάσεων των μελών του μέσω του διαλόγου και κατ΄ αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Είμαστε μία ομάδα με επικεφαλής και μέλη με διακριτές αρμοδιότητες , σίγουρο λόγο, ακέραιες και συνεπείς αποφάσεις.

Οι τακτικές περί μεμονωμένων, κρυφών συζητήσεων κάτω από το τραπέζι και πίσω από κλειστές πόρτες δεν μπορούν να αλλάξουν το Δήμο και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, παρά μόνο να συνεχίσουν αναχρονιστικές πρακτικές κακοδιαχείρισης και γκρίζας πολιτικής.

Το κίνημα μας μετά από σύγκλιση της παράταξης μας αποφασίζει ομόφωνα να συνεχίσει αταλάντευτα την ομαδική του πορεία με διαφάνεια και σεβασμό στις υποσχέσεις του προς τους συμπολίτες μας».  

Πάντως οι αιφνίδιες ανεξαρτητοποιήσεις από τις παρατάξεις του Δήμου Χαλκιδέων δεν είναι κάτι καινούργιο, φτάνει να θυμηθεί κανείς τι έγινε στη προηγούμενη δημοτική αρχή...

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η φυγή της Ελένης Μιτζιφίρη από την παράταξη Παγώνη τον οποίο στη συνέχεια κατηγορούσε, και φυσικά οι περιπτώσεις των Γιάννη Μπάκα, Βασίλη Καθαροσπόρη και της Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία έχει περάσει σχεδόν από όλες τις παρατάξεις του Δήμου Χαλκιδέων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA