Άνοιξε τις πύλες του το αποτεφρωτήριο στην Ριτσώνα - Το κόστος και η διαδικασία! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άνοιξε τις πύλες του το αποτεφρωτήριο στην Ριτσώνα - Το κόστος και η διαδικασία! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρουσίαση του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα έγινε σήμερα, Πέμπτη (10-10-2019) στη Ριτσώνα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Χαλκίδα...

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αποτεφρωτήριο που βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 11 στρεμμάτων με 15.000 τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, το μέλος του ΔΣ του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αποτέφρωσης, Αντώνης Αλακιώτης, οι αποτεφρώσεις σορών έχουν ξεκινήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου.
«Η λειτουργία του πρώτου αποτεφρωτηρίου στη χώρα είναι ένα ιστορικό γεγονός», όπως τόνισε ο Αντώνης Αλακιώτης, καθώς «μέχρι σήμερα, χιλιάδες οικογένειες μετέφεραν στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες τους οικείους τους, των οποίων η τελευταία επιθυμία ήταν η αποτέφρωση. Με τεράστιο οικονομικό και συναισθηματικό κόστος. Υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο ένα ποσό 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ "έφευγε" στο εξωτερικό», συμπλήρωσε.  

Πολλή συζήτηση έχει γίνει γύρω από το κόστος μιας καύσης...

«Γενικά η αποτέφρωση είναι πιο οικονομική και συναισθηματικά ανώδυνη. Το κόστος της υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται στα 600 ευρώ, ωστόσο, το συνολικό κόστος, αν υπολογιστούν τα έξοδα του γραφείου κηδειών, της διαδικασίας που ακολουθείται μετά την κηδεία, η υπηρεσία διασποράς της τέφρας, ανέρχεται αρκετά παραπάνω, ποσό που είναι και πάλι σαφώς χαμηλότερο της μεταφοράς της σορού σε άλλη χώρα για αποτέφρωση».
Στις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου υπάρχουν δύο κλίβανοι που τηρούν τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά στάνταρ και μπορούν να κάνουν συνολικά έως 10 αποτεφρώσεις την ημέρα. 

Η κάθε διαδικασία διαρκεί 75 λεπτά και γίνεται αυτοματοποιημένα σε θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους 800 και φτάνουν τους 1.000 βαθμούς κελσίου.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA