Έτσι έγινε το «ντου» του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κικίλια - «Ήταν και για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έτσι έγινε το «ντου» του Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κικίλια - «Ήταν και για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ» (ΦΩΤΟ)

Εισβολή στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα», το μεσημέρι της Παρασκευής (18-10-2019)...

Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα πριν τραπούν σε φυγή. Την ώρα που έφευγαν εκτόξευσαν μπογιές στην πόρτα του γραφείου. Τα τρικάκια έγραφαν σύνθημα για τον κλάδο της Υγείας με τίτλο «Κάτω τα ξερά σας από την υγεία».

Ένας άνδρας της ασφάλειας του Υπουργού τους καταδίωξε και κατόρθωσε να πιάσει ένα άτομο το οποίο οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Τι αναφέρει το κείμενο ανάληψης ευθύνης του «Ρουβίκωνα»

Με κείμενο που ανήρτησε λίγη ώρα αργότερα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την «παρέμβαση», όπως αναφέρει, στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια.

Οι συγγραφείς του κειμένου επικρίνουν τον Β. Κικίλια ότι «κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες». Κατηγορούν, επίσης, τον Υπουργό Υγείας για τις αποφάσεις αναφορικά με το ΚΕΘΕΑ.

Το κείμενο κάνει ειδική αναφορά στην περίπτωση του μικρού Ραφαήλ Παναγιώτη από την Εύβοια, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. 
 
Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα κατηγορεί τον Β. Κικίλια ότι συναντήθηκε με τους γονείς του παιδιού δεν προσέφερε λύση, επικαλούμενος το γεγονός, όπως λένε, ότι η θεραπεία που ζητούν οι γονείς, δεν υποστηρίζεται από εκτενή βιβλιογραφία.

Παράλληλα, η οργάνωση επιρρίπτει ευθύνες στον Υπουργό για τη ζωή του παιδιού, ενώ το ίδιο επιχειρεί και για την περίπτωση καρκινοπαθή που περίμενε 3,5 μήνες για το κατάλληλο φάρμακο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA